РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

В місті Горняк безкоштовно годують дітей з малозабезпечених родин

16.07.10 | ТРК ЮНИОН | union.makeevka.com
Пункт підтримки відкрили кілька днів тому. Тут також планують розважати тих дітлахів, у яких немає можливості кудись поїхати на канікули. Подібні пункти обіцяють відкрити і в інших містах регіону, повідомляє ТРК "ЮНІОН".

Сьогодні у місті Горняк Донецької області кожного дня безкоштовно годують 35 дітей. Це діти з родин з обмеженими матеріальними можливостями. На період літніх канікул відправити їх на море або до табору батькам не вдалося. Тому тут вони отримують додаткове харчування та розваги.

З початку року на Донеччині всиновлено 167 дітей. 55 неповнолітніх відправилися за кордон

15.07.10 | УРА-Информ.Донбасс
В Донецькій області станом на 1 липня 2010 року на обліку служб у справах дітей області знаходяться 11 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського турботи. Про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Комітет ООН запитує уряд України про дотримання прав дитини

14.07.10 | Оксана Москаленко | wcu-network.org.ua
Комітет ООН з прав дитини поставив 11 додаткових питань до державної доповіді щодо впровадження Конвенції ООН про права дитини.

Серед іншого, Комітет запитує, які заходи втілює держава для того, щоб діти не піддавались жорстокому поводженню, особливо під час першого допиту у відділеннях міліції; щоб діти жили і виховувались в своїх рідних сім’ях, з рідними родичами; яким чином держава сприяє включенню дітей різних національностей, дітей з особливими можливостями (інвалідів), хворих на СНІД у соціальне життя.

Третій сектор встав на захист права кожної дитини на сімейне виховання



Громадські організації вимагають призупинити дію Доручення Прем’єр-міністра України, спрямованого на подальший розвиток і поглиблення інтернатної системи в Україні.

Не захоплюватись здобутками радянської педагогіки, закликають Кабмін громадські організації. Вони виступають проти ініціативи уряду з розбудови системи інтернатів. Про це йдеться у зверненні, переданому 05 липня від імені 25 організацій до Кабінету Міністрів.

Тренінг для НУО на Азовському узбережжі

05.07.10
Три дні на Азовському узбережжі стали вдалим експериментом – в межах наметового табору відбувся тренінг для робітників, які працюють в області реабілітації та правозахисту дітей, котрі опинилися без підтримки родини. Одночасно під час тренінгу проходили заняття для дітей та підлітків, які є клієнтами Мережі правозахисних дитячих центрів Донбасу.

Громадьскі організації занепокоєні рішенням уряду створити нові сиротинці

2 липня 2010 року о 10.30 в УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція громадських організацій, не згодних із діями чинного уряду, щодо створення нових закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Перше весілля у «Дитячому селі»

01.07.10
В стінах правозахисного дитячого готелю відбулася надзвичайна подія – справжнє весілля. Одна з вихованок реабілітаційного центру Ілона Бєлодєдова залишила його стіни, вийшовши заміж. Все відбувалося як годиться – наречена у білій сукні, щасливий стурбований наречений, гості, яких гостинні господарі будинку пригощали та розважали, білий прикрашений квітами автомобіль… Було лише кілька незвичайних обставин – молода – сирота, тому заміж її видавали не батьки, а велика родина «М.АРТ.ІН-клубу».

«Декларація поваги»

«Декларація поваги» — це можливість для кожного особисто підтримати рівні права та можливості жінок і чоловіків, а також захист прав дитини в Україні. Кожен підпис робить нас на крок ближче до забезпечення прав людини.

Відкритий простір “Яких змін потребує система захисту прав дітей?”

30.06.10 | http://gurt.org.ua | gurt.org.ua
Ресурсний центр ГУРТ запрошує представників інститутів громадянського суспільства, що працюють в сфері захисту та забезпечення прав дітей до участі у відкритому просторі, який відбудеться 22-23 липня у Києві.