РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

Перше весілля у «Дитячому селі»

01.07.10
В стінах правозахисного дитячого готелю відбулася надзвичайна подія – справжнє весілля. Одна з вихованок реабілітаційного центру Ілона Бєлодєдова залишила його стіни, вийшовши заміж. Все відбувалося як годиться – наречена у білій сукні, щасливий стурбований наречений, гості, яких гостинні господарі будинку пригощали та розважали, білий прикрашений квітами автомобіль… Було лише кілька незвичайних обставин – молода – сирота, тому заміж її видавали не батьки, а велика родина «М.АРТ.ІН-клубу».

Раніше така подія в «Дитячому селі» здалася б неймовірною – середній вік «клієнтів» центру коливався в межах 7-12 років. Вже кілька років реабілітаційно-тренінговий центр для дітей та молоді «Дитяче село» надає у своїх стінах допомогу молодим людям, яки досягли повноліття. Такі зміни зумовлені тим, що все частіше по допомогу звертаються ніби то дорослі клієнти. Одним словом таку категорію дітей можна назвати соціальні сироти. Незалежно від того, чиє в них батьки або піклувальники, підтримки в таких молодих людей немає. Досить важко проходить соціальна адаптація таких підлітків – недовірливі і непристосовані до реального життя, вони часто стають жертвами власної необачності та недосвідченості, а також зневажливого ставлення з боку суспільства. Досвід роботи громадської організації показує, що навіть у «найскладніших» підлітків є шанс знайти себе та розпочати нормальне повноцінне життя.

Вчорашня наречена Ілона стала клієнткою «Дитячого села» ще задовго до щасливого дня весілля. Дівчину спіткала сумна доля – батьки-наркомани рано залишили цей світ, покинувши напризволяще двох маленьких доньок. Залишившись без батьків Ілона змушена була замінити їх своїй молодшій сестрі. Опіку над дівчатами взяла тітка Ілони, яка пізніше відмовилася виховувати дівчинку через її складний бунтарський характер. Насправді це була нелегка задача. Кілька місяців тому лікар виписав Ілоні окуляри. Оточуючі були здивовані тим, що дівчина з дуже поганим зором не носила їх до цього. На що сама Ілона відповіла, що донедавна окуляри були несумісні з її способом життя. Вступивши до професійного училища, Ілона опинилася в світі зовсім інших цінностей. Там відносини між собою дівчата з’ясовували кулаками. Нормальним вважалося вживати алкоголь, палити, хуліганити. Сьогодні вона сама з жахом згадує ті дні. Тоді Ілона жила деякий час у «Дитячому селі», але відмовилася від допомоги, надавши перевагу розвагам з розвеселими друзяками.

Від падіння у безодню дівчину врятувала поява на світ донечки Розанни. Маленьке сонечко обігріло мамине життя та назавжди змінило її систему цінностей. Саме через народження доньки Ілона знов була змушена шукати притулку – бо в гуртожитку училища немовлятам жити заборонено.

Повернувшись до реабілітаційного центру, Ілона познайомилася з прихожанами Церкви Рема та стала відвідувати служіння. Саме там вона й зустріла свого нареченого Вадима. Сьогодні молода родина вважає себе віруючими людьми та намагається жити за заповідями Божими. Саме таке світосприйняття і їх взаємні почуття можуть стати запорукою їх щасливого та довгого життя. Видаючи Ілону заміж, Вікторія Федотова, керівник ОМО «М.АРТ.ІН-клуб» не хвилюється за її подальшу долю. Сьогодні сміливо можна сказати, що молода жінка цілком адаптована до родинного та суспільного життя, має всі необхідні побутові навички та моральний фундамент, який дозволить їй стати доброю дружиною та турботливою матір’ю. Ця хвилююча подія стала справжньою подякою за наполегливу працю багатьох людей – цілої команди вихователів, донорів, які довгий час підтримують «Дитяче село», даючи шанс на щасливе життя її вихованцям.


коментарі

новий коментар