http://rights.martin-club.org.index.php?id=1279273800

В місті Горняк безкоштовно годують дітей з малозабезпечених родин

16.07.10 | ТРК ЮНИОН | union.makeevka.com
Пункт підтримки відкрили кілька днів тому. Тут також планують розважати тих дітлахів, у яких немає можливості кудись поїхати на канікули. Подібні пункти обіцяють відкрити і в інших містах регіону, повідомляє ТРК "ЮНІОН".

Сьогодні у місті Горняк Донецької області кожного дня безкоштовно годують 35 дітей. Це діти з родин з обмеженими матеріальними можливостями. На період літніх канікул відправити їх на море або до табору батькам не вдалося. Тому тут вони отримують додаткове харчування та розваги.

Валентина Мельничук – представниця благодійної організації:
«Кожного ранку вони отримують другий сніданок: молоко з булочкою або сік, фрукти, кефір, а також цікаву розважальну програму».

Цей пункт відкрився 30 червня, працюватиме без вихідних до кінця серпня. Для його створення об’єдналися кілька громадських та релігійних організацій. З 2006 року вони вже надавали подібну допомогу у Докучаєвську, Новоазовську, Донецьку, Маріуполі. В планах – відкрити пункти харчування у кожній школі регіону. І щоб працювали вони не лише під час канікул, а постійно.

Олександр Хамуза – представник громадської організації:
«Годувати дітей в школах без надання справки про малодохідність, щоб батько подав заяву. Придумали, щоб система діяла».

Для того, щоб система допомоги розвивалася і постійно працювала, потрібні гроші. Організатори проекту звернулися до обласної адміністрації. Там порадили створити власний "грошовий фонд". Легко сказати, але не так просто зробити. Група благодійників розробила заходи, з якими звертатиметься до Президента України.

Ганна Саприкіна – юрист громадської організації:
«Ми пропонуємо внести певні зміни: до закону про оплату праці та до закону про доходи фізичних осіб. До закону про оплату праці ми хотіли б внести такі поправки. Ми хочемо створити державний єдиний централізований фонд, кошти з якого витрачатимуться за цільовим призначенням - на годування та естетичне виховання дітей».

Ці пропозиції вже надіслали місцевим депутатам, підтримки не отримали. Тепер сподіваються на допомогу народних депутатів. Якщо знайдуть порозуміння, то вже цього року пункти безкоштовного харчування можуть з’явитися і в інших містах регіону.