РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

Громадьскі організації занепокоєні рішенням уряду створити нові сиротинці

Громадьскі організації занепокоєні рішенням уряду створити нові сиротинці

2 липня 2010 року о 10.30 в УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція громадських організацій, не згодних із діями чинного уряду, щодо створення нових закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

23 червня Прем’єр-міністр України Микола Азаров дав доручення міністерствам і обласним адміністраціям направляти дітей із малозабезпечених сімей на навчання в заклади для сиріт, відкрити при них дошкільні відділення, та створити перший заклад нового типу для сиріт в Київській області. Громадські організації, які працюють в інтересах дітей, скликають прес-конференцію аби обговорити чинні дії Уряду в розрізі державної політики щодо пріоритетності сімейних форм виховання дітей-сиріт та положень Конвенції ООН «Про права дитини».

В передвиборчій програмі Президента Віктора Федоровича Януковича було заявлено про те, що новий Уряд „Забезпечить дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, всім необхідним для повноцінного життя.” Проте зараз заходи новообраної влади спрямовані на те, щоб наповнити дітьми напівпусті інтернатні заклади та продовжити агонію їх функціонування і подальшу ізоляцію дітей-сиріт. Подібне рішення є суттєвим кроком назад на шляху до реформування системи захисту прав дітей, визнанням меншовартості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відмовою у навчанні в загальних навчальних закладах разом із однолітками.

Довідково:
14 червня в Женеві Комітетом ООН з прав дитини було заслухано «Альтернативний звіт виконання Україною Конвенції прав дитини (2002-2006)», підготований громадськими організаціями України. Слабкий поступ у реформуванні системи захисту прав дітей, велика кількість дітей в інтернатних закладах, слабка підтримка біологічних сімей з дітьми – серед основних зауважень Комітету щодо забезпечення прав дитини в Україні.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами:
Представництво благодійної організації „Надія і житло для дітей” в Україні
Контактна особа: Федір Герасимчук, тел. 483 77 83; 483 29 79

Представництво благодійної організації «Кожній дитині» в Україні
Контактна особа: Оксана Швед, тел. 359 02 10; 067 234 60 97
www.everychild.org.ua

коментарі

новий коментар