РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

УКРАЇНІ ТЕРМІНОВО НЕОБХІДНА СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ВІДНОСНО ДІТЕЙ-СИРІТ, ЯКІ СТАЮТЬ БАТЬКАМИ

22.01.10
Минулого року Донецька область стала одним із регіонів з найбільшим рівнем національного усиновлення. Окрім цього почала зростати кількість дитячих будинків сімейного типу (ДДСТ) та прийомних родин: ще у 2006 ДДСТ було лише 5, у 2009 – вже 18, а родин стало 228, в той час як три роки тому їх було 11. Та проблеми дітей-сиріт не вирішуються лише усиновленням, - у цьому переконують представники громадської організації «Мартін-клуб».

У Маріуполі відбулася спроба озброєного захоплення церковного притулку для дітей

15.01.10
14 січня дитячий притулок «Пілігрим» зазнав нападу озброєних людей. Кілька тижнів тому до дитячого закладу звернулися двоє підлітків з Кривого Рогу, які попросили надати їм притулок у «Республіці Пілігрим». За їх словами, вони втекли з місцевого інтернату, тому що перебування у ньому становило загрозу для їхнього здоров’я. Підлітки заявили, що працівники міліції били їх, а також їх колишнього опікуна. Директор центра, пастор Геннадій Мохненко відразу ж повідомив до Кривого Рогу про місце знаходження дітей.і розпочав процес юридичного влаштування дітей. 14 сісня до притулку приїхали працівники міліції Кривого Рогу, щоб забрати дітей. Після того, як діти категорично відмовилися залишати притулок, міліціонери викликали автоматників. За свідченням психологів та керівництва дитячого центру, для вихованців «Республіки Пілігрим» це захоплення може призвести до серйозної психологічної травми. Діти і співробітники дитячого центру просять допомоги і захисту. Спроба силового захоплення дітей може повторитися у будь-який час. Прес-конференція з приводу цієї надзвичайної пригоди відбудеться 16 січня, у суботу, о 12:00 у приміщенні дитячого притулку «Республіка Пілігрим» за адресою: м.Маріуполь, пер. Трамвайний 10а. Інформаційний відділ готовий надати відеозапис події та свідчення її учасників.

Підсумковий звіт

28.12.09
10 років працюємо в сфері благодійності. Підсумковий звіт.

Нам 10 років! Ласкаво просимо на вечірку!

15.12.09 | editor
Нам 10 років! Ласкаво просимо на вечірку! 29 грудня М.АРТ.Ін-клуб запрошує друзів на святкування прийдешніх Нового року, Різдва й 10-ліття організації. У нашому офісі за адресою: Макіївка, вул.Свердлова 38 в 15:00 почнеться святкова зустріч для всіх, хто протягом 10 років брав участь у житті М.АРТ.Ін-клубу й у долях наших дітей.

Интерв’ю

13.12.09

Донецьким сиротам допомогають лише іноземці

08.12.09 | ngo.donetsk.ua
5 грудня в більшості країн світу святкують Міжнародний день добровольців в ім’я економічного й соціального розвитку. Дуже часто це свято називають - день волонтерів. Міжнародний день добровольців в ім’я економічного й соціального розвитку був заснований з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН в 1985 році. Цей день призначається на подяку всім людям, що зробили добровільний внесок у розвиток економіки й соціальних програм на території багатьох держав, пише Портал неполітичних новин NGO.donetsk.ua. http://ngo.donetsk.ua/donsociety/11993

Кому вигідне сирітство в Україні? (історія відмови)

01.12.09 | Вікторія Федотова
Новонароджений Дениска залишився у пологовому будинку сам.Його маму виписали через сім днів після його народження. Вона пішла з лікарні з тягарем заяви про тимчасову відмову від Дениски у зв’язку з «комунальними причинами» - відсутністю місця, куди вона могла б принести дитину з пологового будинку. Катя, мама Дениски – сирота. На восьмий день після пологів повернулася до занять в училищі. Повернулась на койку у гуртожитку. Того самого дня, зі слів майстра, «влізла до ліжка» Вови, - батька дитини… Щоб поплакати над долею малюка, вгамувати біль у грудях, в яких перегорало молоко, та тугу у душі через спільну на троїх сирітську долю.

Музична терапія для вихованців правозахисного дитячого готелю

30.11.09 | Олена Горгадзе-Кузнецова
З 1 листопада у правозахисному дитячому готелі працює музичний терапевт. Заняття з музики, рукоділля та сеанси музичної терапії для вихованців «Дитячого селища» кожні вихідні проводить музичний терапевт, вальдорфський вчитель Ірина Іжикова.