http://rights.martin-club.org.index.php?id=1264166077

УКРАЇНІ ТЕРМІНОВО НЕОБХІДНА СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ВІДНОСНО ДІТЕЙ-СИРІТ, ЯКІ СТАЮТЬ БАТЬКАМИ

22.01.10
Минулого року Донецька область стала одним із регіонів з найбільшим рівнем національного усиновлення. Окрім цього почала зростати кількість дитячих будинків сімейного типу (ДДСТ) та прийомних родин: ще у 2006 ДДСТ було лише 5, у 2009 – вже 18, а родин стало 228, в той час як три роки тому їх було 11. Та проблеми дітей-сиріт не вирішуються лише усиновленням, - у цьому переконують представники громадської організації «Мартін-клуб».

Велика частина випускників інтернатських закладів не забезпечена житлом. Частково ця проблема вирішується завдяки влаштуванню сиріт до ПТУ, де є гуртожитки. Проте останнім часом до «Мартін-клубу» активно звертаються молоді дівчата-сироти, які завагітніли і вирішили народжувати дітей. Це рішення, як правило, призводить до сумних наслідків. Майбутню маму ставлять перед фактом: або після народження дитини вона не матиме де жити (тобто піде на вулицю), або залишає дитину в пологовому будинку та повертається до звичного життя в гуртожитку. Таким чином, більшість з них позбавляються можливості зберегти родину і виховувати малюка. Сироти народжують сиріт… Цю проблему «Мартін-клуб» не може вирішити власними силами, але вихід є, - вважають працівники організації. Який саме? Чи допоможе вирішення проблеми забезпечення дітей-сиріт житлом вирішити спільні питання?
Відповідь ви отримаєте 25 січня (понеділок) о 14.00 під час засідання Донецького прес-клубу від:

- керівника МГО «М.АРТ.ІН-клуб» Вікторії Федотової (Макіївка);
- лідера МГО «Молодіжний альтернативний центр» Тетяни Носач (Донецьк);
- директора Макіївського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталії Меркулової;
- директора Донецького обласного соціального центру матері та дитини (що будується) Світлани Рибалко.

Також до участі запрошено представників Служби у справах дітей та управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації.


* * *

Усіх зацікавлених чекаємо за адресою: м.Донецьк, вул. Овнатаняна, 4, конференц-зала на другому поверсі. Зупинка «Інститут металів»)