http://rights.martin-club.org.index.php?id=1270787815

У Донецьку засудили міліціонерів, що знущалися над дітьми

09.04.10 | ngo.donetsk.ua

Відносно чотирьох співробітників Будьонівського районного відділення внутрішніх справ (РВВС), незаконно утримуючих неповнолітніх у відділенні, прокуратура порушила кримінальну справу.

Нагадаємо, в березні 2010 року четверо міліціонерів прямо у дворі школи, на очах у учнів і викладачів, забрали і відвезли до РВВС двох дев’ятикласників - нібито за підозрою в крадіжці мобільного телефону, - пише «Комсомольська правда». Хлопців протримали в міліції близько 6 годин, при цьому, як пізніше розповіли школярі, на допиті їх били, надівали на голову целофановий пакет - вимагали узяти провину на себе.



Обурені батьки відразу ж після звільнення відвезли дітей до лікарні знімати побої, а потім написали заяву до прокуратури. При цьому в прокуратурі кримінальну справу вирішили не порушувати, пославшись на відсутність складу злочину. Проте ситуація змінилася лише після публікації в газеті про це про резонансну справу.



«Обласний главк провів своє службове розслідування. Співробітники Будьонівського райвідділу порушили норми професійної і службової етики, - повідомили в прес-службі Донецького міськуправління міліції. - Всі вони вже отримали сувору догану із занесенням в особисту справу. А тепер прокуратура Будьонівського району Донецька порушила кримінальну справу по частині 2 статті 365 Кримінального кодексу України «Перевищення влади або службових повноважень».



Дана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення свободи строком від 3 до 8 років.