РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

Вітчизняні підгузки не зможуть конкурувати з імпортом по співвідношенню ціна-якість.

03.02.12 | tsn.ua
В Мінекономіки розповіли, що реалізувати плани прем’єра Миколи Азарова з випуску дитячих підгузків на території України на сьогодні нереально.



"Памперси в Україні раніше вже робили. Їх виробляло АТ "Ярославна" в Харкові (підгузки "Кроха"). Через ряд об’єктивних і суб’єктивних причин виробництво було зупинено, в першу чергу, через відсутність вітчизняної сировини і низької конкурентоспроможності в порівнянні з відомими світовими брендами в цій галузі за показником "ціна плюс якість", - повідомили в Мінекономрозвитку.

За даними Мінекономіки, ціну підгузка головним чином формує вартість абсорбентів, що є найважливішою складовою підгузків. А такі речовини виробляють в обмежених кількостях хімічних підприємств в Німеччині та Франції.

Також важливою частиною памперса є спеціальна целюлоза, яка виготовляється тільки з певних сортів деревини, або бавовна.

"Сьогодні виробництво целюлози в Україні відсутнє. За оцінками експертів, для створення в Україні ефективного вітчизняного целюлозного виробництва необхідно залучити інвестицій на загальну суму в 250 мільйонів доларів. З огляду на вищесказане, а також досвід просування на ринку "першого" українського підгузка "Кроха", найближчим часом випуск зазначеного товару проблематичний", - уточнили в Мінекономрозвитку.

Як повідомлялось, на початку серпня 2011 року Кабмін виключив презервативи, підгузки, соски і ряд інших товарів зі списку виробів медичного призначення, які не обкладаються ПДВ. Тоді керівництво Кабміну пояснило це бажанням скоротити імпорт цих товарів.

Це рішення спровокувало різке подорожчання в роздробі памперсів і презервативів. Після хвилі громадської критики, уряд був змушений повернути пільговий режим імпорту, пообіцявши, що найближчим часом налагодить вітчизняне виробництво згаданих виробів.

"Нічого важкого в виробництві памперсів немає. Якщо ми навчилися будувати ракети і супутники, то зможемо зробити і памперс. Теж саме стосується і гумових виробів", - заявляв тоді Микола Азаров.

коментарі

новий коментар