РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

У Горлівці на Донеччині розпочав роботу Центр реабілітації дітей-інвалідів

Основною метою діяльності центру буде створення умов для всебічного розвитку дітей, реалізація заходів щодо соціальної, педагогічної, психологічної, фізичної реабілітації, а також медичний супровід дітей з особливими потребами.
Відкриття Центру реабілітації для дітей-інвалідів в Горлівці було передбачено в рамках «Програми соціального і економічного розвитку м. Горлівки на 2012 рік». Рішення про створення Центру було затверджено Горлівською міською радою в січні 2011 року.

Створення Центру забезпечить реалізацію прав дітей-інвалідів на соціальну адаптацію, з метою їх подальшої інтеграції в дитячі колективи дошкільних установ та загальноосвітніх шкіл.
Питання реабілітації дітей-інвалідів перебуває на особливому контролі голови Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького, під патронатом якого в регіоні реалізується програма «Діти. Родина. Молодь».

«Діти - це 100% майбутнє нашої держави. Життя дітей-інвалідів не повинно проходити в ізоляції від решти світу і суспільства, в якому вони живуть. Ми хочемо, щоб батьки таких діток не залишалися сам на сам зі своїми проблемами. Упевнений, що в центрі дітям і батькам буде затишно, і кожна дитина буде зігріта теплом і турботою тих людей, які тут працюють», - наголосив Андрій Шишацький.

Центр розрахований на 50 дітей з особливими фізичними потребами віком від 2 до 18 років. Тут вони отримають не тільки фізичну та психологічну підтримку, а й навчатимуться основним соціальним та побутовим навичкам, будуть спілкуватися, розвивати свої здібності.

Реабілітаційні послуги, які надаються в центрі - безкоштовні. Для кожної дитини розробляється індивідуальна програма. Планується створити 2 групи ранньої реабілітації (віком від 2 до 6 років), а також 2 групи соціальної реабілітації (від 6 до 18 років) на 32 місця.

коментарі

новий коментар