РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

Павленко задоволений, що тепер дітям є куди звернутися

13.09.11 | ua.for-ua.com
Система роботи щодо захисту прав дітей у регіонах вимагає глибокої корекції. Про це, коментуючи підсумки першого особистого прийому громадян та у цілому першого місяця роботи, заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

«Переважна більшість звернень за характером порушених у них питань свідчить про неякісно організовану роботу на місцевому рівні, що змушує громадян звертатися у центральні органи влади і навіть до Президента України. З іншого боку, основна мета нашої роботи - реагувати на такі випадки, що стимулює місцеві органи влади та органи місцевого самоврядування до перегляду методів та інтенсивності своєї роботи, а громадянам забезпечити право на звернення, оперативний та адекватний розгляд питань по суті», - сказав Уповноважений Президента України з прав дитини.

В цілому, за підсумками першого місяця роботи, до Уповноваженого Президента з прав дитини надійшло 55 звернень. Найбільш поширена тематика звернень - питання захисту житлових та майнових прав дітей, скарги на роботу місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, захист прав дітей-сиріт та дітей ыз багатодітних сімей, неповнолітніх, які перебувають у конфлікті з законом, представництво інтересів дітей у судах, інші питання соціально-правового захисту дітей. І найголовніше - реалізація права дитини бути почутою.

За результатами проведеної роботи задоволені питання, викладені у 20 зверненнях, надані аргументовані роз’яснення у 7 випадках, направлены грунтовні клопотання, триває робота щодо розгляду 17 звернень.

Павленко переконаний, що практика проведення особистого прийому громадян, який відтепер буде проходити щотижня, стане ще одним ефективним інструментом захисту прав дитини. За його словами, саме налагодження дієвої комунікації з громадянами на всіх рівнях забезпечить адекватну і своєчасну реакцію держави на існуючі виклики.

«Це дуже важливо, що дітям є куди звернутися. І я сподіваюся, що у майбутньому ми виробимо традицію вирішення проблем дітей там, де вони і повинні вирішуватися - за місцем проживання дитини», - сказав Уповноважений Президента України з прав дитини.

Як повідомляв ForUm, 11 серпня Президент Віктор Янукович призначив Юрія Павленка уповноваженим Президента з прав дитини.

коментарі

новий коментар