РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

Міжнародний день дітей

01.06.11 | www.calend.ru
Если сегодня природа подарила теплый солнечный день, то становится радостно вдвойне — потому что в первый день лета во многих странах отмечается Международный день детей (International Children’s Day). Этот праздник многим знаком как Международный день защиты детей.

Международный день детей — один из самых старых международных праздников. Решение о его проведении было принято в 1925 году на Всемирной конференции, посвященной вопросам благополучия детей, в Женеве. История умалчивает, почему это детский праздник было решено отмечать именно 1 июня.

По одной из версий, в 1925 году Генеральный консул Китая в Сан-Франциско собрал группу китайских детей-сирот и устроил для них празднование Дуань-у цзе (Фестиваля лодок-драконов), дата которого как раз пришлась на 1 июня. По счастливой случайности, день совпал и со временем проведения «детской» конференцией в Женеве.

Флаг Международного дня детей
Якщо сьогодні природа подарувала теплий сонячний день, то стає радісно удвічі — тому що в перший день літа в багатьох країнах відзначається Міжнародний день дітей (International Children’s Day). Це свято багатьом відомий як Міжнародний день захисту дітей.
Міжнародний день дітей — одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийняте в 1925 році на Усесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, в Женеві. Історія замовчує, чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня. За однією з версій, в 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-в цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення «дитячої» конференції в Женеві. Прапор Міжнародного дня дітей. В Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому фоні, символізуючому зростання, гармонію, свіжість і родючість, довкола знаку Землі розміщені стилізовані фігурки — червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, — це символ нашого загального будинку. Цікаво, що це свято активно підтримали в країнах, що вибрали соціалістичну дорогу розвитку. У епоху існування Радянського Союзу 1 червня в школах починалися літні канікули. Міжнародний день захисту дітей відзначали мовами і дискусіями про права і благополуччі дітей, проводили покази нових дитячих художніх фільмів і телепередач, владнували спортивні змагання для дітей, часто запрошуючи до участі і батьків.
Нагадаємо, що 20 листопада наголошується Усесвітній день дітей.

коментарі

новий коментар