РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

МЗС: з вересня Україна приєднається до Європейської конвенції усиновлення

25.05.11 | Радио свобода | www.radiosvoboda.org
Україна 1 вересня приєднається до Європейської конвенції усиновлення, завдяки чому в державі будуть впроваджені європейські стандарти захисту прав сиріт та усиновлених дітей. Про це повідомив сьогодні міністр закордонних справ України – головуючий у Комітеті міністрів Ради Європи Костянтин Грищенко, відкриваючи у Києві Європейську конференцію із захисту прав дітей.

За його словами, Україна пропонує країнам – членам Ради Європи розробити нову стратегію захисту прав дитини, яка б зробила Європу «більш дружньою» до дітей.

«Ми чітко усвідомлюємо, що паралельно із заходами на міжнародному рівні, мають здійснюватись відповідні кроки на національному рівні. Так, ми будемо чітко наполягати, щоб усі органи державної влади, щоб їх діяльність була спрямована на дотримання стандартів, визначених ключовими міжнародними правовими інструментами захисту прав дітей», – сказав Грищенко.

Завдання України – спільно з органами Ради Європи, країн – членів та ЮНІСЕФ підготувати нову Європейську концепцію захисту прав дитини на 2012 – 2015 роки, наголосив міністр.

Водночас віце-прем’єр Андрій Клюєв заявив, що Україна має вивчити досвід, набутий демократичним, економічно розвиненим світом та запровадити рекомендації і стратегію Ради Європи, ЮНІСЕФ у царині захисту прав дітей.

За його словами, Україна, маючи законодавчу базу, яка в цілому відповідає нормам цих документів, залишається однією з перших в Європі, де діти піддані насильству в родинах, а соціальні права сиріт та інвалідів не забезпечені.

«Дитина піддається насильству як фізичному, так і психологічному, коли позбавляється сімейного оточення та батьківського опікунства. Так само піддається насильству дитина з особливими потребами, для якої не створено належних умов для її соціальної адаптації та інтеграції. Формою насильства є і факт проживання дитини в умовах бідності. (В Україні) практичний механізм протидії насильству над дітьми часто демонструє свою неефективність», – заявив Клюєв.

Нинішня конференція в Києві працює в рамках головування України у Комітеті міністрів Ради Європи.

коментарі

новий коментар