РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

Україна не буде випробовувати ліки на дітях-сиротах

12.05.11 | OK-ua.info | ok-ua.info
Неповнолітні можуть брати участь у випробуваннях ліків тільки з письмової згоди самих дітей і їх батьків, пише газета "Дело".

Верховна Рада заборонила клінічні випробування медичних препаратів з участю неповнолітніх пацієнтів, у яких немає батьків. За прийняття в цілому законопроекту №7054 проголосували 258 депутатів при мінімально необхідних 226-ти

Рада закріпила в законі "ПРО лікарські засоби", що клінічні випробування з участю неповнолітніх можуть проводитися тільки для оптимізації використання призначених для лікування неповнолітніх ліків, причому заздалегідь повинні бути проведені випробування відповідних ліків за участю повнолітніх і дієздатних громадян.

Крім того, парламент ввів норму, згідно з якою неповнолітні можуть брати участь у клінічних випробуваннях ліків тільки з їхньої письмової згоди і письмової згоди їх батьків.

Відповідно до діючої редакції закону, для участі пацієнта в клінічних випробуваннях ліків необхідно його згоду або згода його опікуна у разі недієздатності пацієнта.

Крім того, інформація про проведення клінічних випробувань за участю неповнолітніх повинна направлятися в органи опіки та піклування за місцем проживання дитини.
При цьому закон не регламентує особливості клінічних випробувань ліків за участю неповнолітніх пацієнтів.

У пояснювальній записці ініціатор законопроекту - Кабінет Міністрів - відзначає, що зміни пропонуються для гармонізації вітчизняного законодавства до європейських стандартів.

Як повідомлялося, 3 грудня 2010 року Рада прийняла даний законопроект за основу в першому читанні 262 голосами. У липні 2010 Кабмін ввів плату за проведення в спеціалізованих лікувально-профілактичних установах клінічних випробувань лікарських засобів.

коментарі

новий коментар