РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

Проект Жива бібліотека в Донецьку

23.11.10
30 листопада з 14.00 до 18.00 проводитиметься проект «Жива бібліотека».

Місце проведення: Донецький національний технічний університет, 3 корпус, ауд. 3.336
Організатор проекту: Донецький молодіжний дебатний центр

Не надто полюбляєте читати? «Візьміть напрокат»... живого співрозмовника. Жива бібліотека створює середовище для спілкування людей з різними інтересами, поглядами і переконаннями на життя.
Головна мета проекту: руйнування стереотипів - заохочення вільного діалогу, підвищення культурного взаєморозуміння, зміцнення спільноти, демократії і поваги.

«Жива бібліотека» зародилася в Данії і зараз це поширене явище не лише в країнах Європи, а й усього світу. «Жива бібліотека» має багато спільного із звичайною бібліотекою, єдина різниця - книги «живої бібліотеки» - живі люди. У ролі книжок можуть виступати представники різних соціальних груп, щодо яких суспільство має багато стереотипів і упереджень. У Донецьку будуть представлені наступні «книжки»: американець, блондинка, вегетаріанець, волонтер, готесса, єврей, золота молодь, кавказець, мусульманин, політик, священик, топ-модель. Читач зможе «взяти напрокат» книгу, яка йому сподобалася, для неофіційної розмови. У ході розмови читач зможе підтвердити або розвіяти свої стереотипи про людей цієї групи. «Жива бібліотека» створює безпечне середовище, де люди, які зазвичай не зустрічаються, можуть вступити в конструктивний діалог. Даний проект є цікавим не тільки для читачів, але й для «книг». Кожен в цьому світі хоче бути зрозумілим.

Вхід вільний.

Контактна інформація:

Сайт: http://cent.dn.ua/living_library/
Група в контакті: http://vkontakte.ru/club21408907