РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

ООН: кількість голодуючих у світі знизилася вперше за 15 років

14.09.10 | focus.ua
Голодна дитина
Зараз на планеті проживає 925 млн. чоловік, які страждають від голоду. Це на 98 млн. менше, ніж у минулому році. Таким чином, число голодуючих людей у світі знизилася вперше за 15 років
Про це йдеться в доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).
Експерти відзначають, що зниження кількості голодуючих на 9,6%, що спостерігається одночасно із збільшенням населення планети, є наслідком прогресивних заходів в області продовольчого забезпечення в Китаї і Індії, передає РІА Новини.
Згідно з доповіддю, понад 40% людей, що страждають від голоду, проживають саме в цих країнах.
Зменшенню кількості голодуючих людей також сприяла добра економічна обстановка, особливо в країнах, що розвиваються, а також зниження міжнародних та внутрішніх цін на продовольство.
На думку ФАО, незважаючи на скорочення кількості голодуючих у світі з рекордних 1,023 млрд. людей у минулому році, ця цифра все одно залишається «неприйнятно високою» і набагато перевершує цілі організації зі скорочення цього показника до 2015 року.
Майже все голодуюче населення планети проживає в країнах, що розвиваються: близько 578 млн. - в Азії і Тихоокеанському регіоні, 239 млн. - в екваторіальній Африці, 53 млн. - в Латинській Америці і країнах Карибського басейну, 37 млн. - на Близькому Сході та Північній Африці і лише 19 млн. - в розвинених країнах.
Дві третини населення, яке постійно відчувають голод, проживають в Китаї, Індії, Бангладеш, Індонезії, Пакистані, Демократичній республіці Конго чи Ефіопії.

коментарі

новий коментар