РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

Прийомна мати била п’ятирічну дівчинку ремнем

14.09.10 | ТРК ЮНІОН | union.makeevka.com
Жорстокими методами виховання захопилася настільки, що дитину доправили до лікарні, повідомляє ТРК "ЮНІОН". Там від отриманих ран маля померло. Медики виявилися безсилі. Дівчинка померла у відділенні реанімації через 10 хвилин після госпіталізації.


Марія Орлова у прийомному відділенні дитячої інфекційної лікарні працює не перший рік, але вигляд маленької пацієнтки її шокував. Дівчинка потрапила до інфекційного відділення в суботу увечорі. Оглянувши її, лікарі терміново доправлил її до реанімації. Дитина знаходилася у вкрай важкому становищі.

Марія Орлова – черговий лікар інфекційного відділення макіївської дитячої лікарні:
«Численні забиття та рани, тупа травма живота, струс головного мозку, забиття головного мозку, геморологічний шок. Це був наш попередній діагнох, діагноз реанімаційного відділення".

Поставити більш точный діагноз медики не встигли. Дитина померла того ж вечора. Встигли лише викликати міліцію. Лікарів занепокоїла велика кількість ран та синців на тілі дівчинки. Правоохоронці встановили, що жінка, котра привезла дитину, прийомна мати. Близько року тому вона оформила опіку над дівчинкою та її молодшою сестрою.

Олександр Новіков – начальник кримінального розшуку Гірняцького РВ міліції м.Макіївка:
«При зовнішньому огляді дівчинки у неї на тілі було знайдено сліди побиття. На руках, на спині, на ніжках були рани та синці. Як пояснила опікунша, це були її методи виховання. За неслухняність вона била дітей шнуром від пилосмока. Померла дитина від інтоксикації організму. Як пояснюють судмедексперти, це оті ранки, що не загоювалися на спині і кровоточили. Їх ніхто не обробляв, пішло зараження, і дівчинка як наслідок померла».

Синці та рубці були й на тілі молодшої дівчинки. Зараз її забрали з будинкі прийомної матері та помістили на обстеження до лікарні.

Ігор Садеков – завідуючий неврологічним відділенням дитячої міської лікарні:
«Стан середнього ступеню важкості. При зовнішньому огляді виявлено зміни шкіряних покровів, схожі на рани, рубці, місцями є гематоми. Дитині було назначене обстеження для знаходження порушень з боку внутрішніх органів».

Зараз вирішується питання про притягнення прийомної матері до кримінальної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків та нанесення важких тілесних пошкоджень. У цьому випадку їй загрожує максимум 5 років позбавлення волі. Що стосується молодшої прийомної дочки, то скоріш за все її повернуть до дитячого будинку. Там маля буде чекати нових батьків.