РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

Справу про напад автоматників закрито. Пілігрим здобув перемогу!

04.06.10 | m-x.org.ua
Двоє підлітків з Кривого Рогу, яких у січні намагалися примусово вивезти з маріупольського «Пілігрима" (http://rights.martin-club.org/index.php?id=1263566799), судом були повернуті своєму прийомному батькові. Офіціальну опіку відновлено, діти можуть повернутися в родину.

23 квітня у місті Кривий Ріг відбулося засідання суду, рушенням якого стало скасування резолюції ісполкому про позбавлення Альберта Хом’яка прав опіки над двома підлітками – Миколою та Максимом. Хлопці постраждали в процесі з’ясування відносин між своїм опікуном та криворізькою владою.

Прийомний батько Альберт як міг підбадьорював своїх синів, щоб вони не сумували. Хлопці давали інтерв’ю маріупольським та центральним українським телеканалам, відчайдушно намагалися довести, що найгірше для них – це повернутися назад до інтернату після кількох років щасливого проживання у родині.

Президент фонду «Пілігрим» Генадій Мохненко заявив, що за законом він має право надати допомогу дітям, які звернулися до нього з проханням надати притулок. Того дня дітей так і не віддали представникам криворізької міліції та підкріпленню з автоматами, яке вони викликали.

Попереду були тяжкі будні, чергові наїзди криворізької міліції, судові засідання, і нарешті щасливий фінал – рішення суду про відновлення прийомного батька в його праві опіку над Миколою та Максимом.

Після рішення Криворізького суду у місцевого виконкому був ще цілий місяць на подання апеляції, що вони й зробили. Але пізніше виконком відкликам свій позов. Альберт Хом’як може нарешті забрати довгоочікуване та вистраждане судове рішення про відновлення його в правах на опіку.

Однак, не все вийшло, як хотілося. У Кривому Розі деякі чиновники все ще протистоять Альберту, а тому Максим та Микола разом зі своїми прийомними батьками переїдуть до Маріуполя, мінімум на рік, щоб їх не переслідували у рідному місті.