РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

Правозахисники Донбасу обмінялися досвідом та підвищили свою кваліфікацію

06.05.10
Наприкінці квітня у Макіївці Донецької області відбувся перший майстер-клас в рамках навчального курсу "Захист дітей позбавлених підтримки сім’ї" для працівників правозахисних дитячіх центрів, що входять до "Правозахисної дитячої мережі Донбасу".

Під час першого робочого дня 35 представників правозахисних центрів Донецької та Луганської областей охоче ділилися досвідом роботи, аналізували роботу мережі за рік її існування. Вікторія Федотова, керівник проекту "Правозахисна дитячої мережі Донбасу", також поставила задачу спланувати наступний рік, оцінити можливості мережі та правильно розставити акценти на майбутній період.

Також під час майстер-класу було презентовано дистанційний освітній курс, набір на який розпочнеться вже в середині травня для всіх бажаючих спеціалістів в області дитинства, яким хотілося б підвищити рівень своїх знань стосовно дитячого правозахисту.

Другий день майстер-класу було присвячено правам людини. В доступній формі та використовуючи інтерактивні засоби освітніх технологій тренер Костянтин Рєуцький ознайомив учасників з основами концепції прав людини, національним та міжнародним документам і механізмами захисту прав людини.

Останній третій день організатори присвятили психологічним аспектам роботи в інтересах соціальних сиріт. Кандидат психологічних наук, доцент та практикуючий психолог Анжеліка Коцеро, допомогла соціальним працівникам та вихователям правозахисних центрів більш глибоко зрозуміти проблеми розвитку дітей, які опинилися без належного піклування дорослих, побачити їх витоки та наслідки.

Наступні два етапи навчального циклу відбудуться в серпні у Маріуполі та в листопаді у Луганську.
Майстер-клас відбувся в рамках проекту "Правозахисна дитяча мережа Донбасу", що реалізується громадською організацією "МАРТІН-клуб" за финансової підтримки Європейської Комісії в Україні.
Регіональним координатором проекту у Луганській області виступає Правозахисний центр "Поступ".