РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

Дитяче селище в гостях у православного фестивалю Пасха красна (ФОТОРЕПОРТАЖ)

06.04.10 | Олена Горгадзе-Кузнецова
У центрі Донецька відбувся вже шостий поспіль фестиваль православної культури «Пасха Красна». Цього року серед його учасників були також вихованиці макіївського реабілітаційно-тренінгового центру «Дитяче селище» в супроводі команди працівників МГО «М.АРТ.ІН-клуб».

Жителі «Дитячого селища» приїхали на фестиваль зі своїми виробами та розважальною програмою. Вони розташувались на території «Міста майстрів» - частини бульвара Пушкіна, де маленькі гості фестивалю, а також їх батьки могли взяти участь у майстер-класах з рукоділля, та продемонстрували свої вміння. За столиком «М.АРТ.ІН-клубу» можна було навчитися майструвати різноманітні сувеніри з паперу, бісеру, паклі, природного матеріалу.В руках дітей розпускалися пухнасті квіти, оживали яскраві пташки, виблискували на сонці яскраві ниточки бісеру. В якості вчителів рукоділля себе змогли спробувати як працівники та волонтери громадської організації, так і юні вихованці реабілітаційно-тренінгового центру.

Звичайно ж, дітям було цікаво взяти участь в усіх розвагах. Час від часу вони по черзі ходили подивитись, що майструють за сусідніми столиками, із задоволенням дивилися концертні виступи та брали участь у конкурсах «Грай-міста». До речі, за успішну участь у конкурсах дітям давали місцеву валюту – «таланти», які можна було обміняти у спеціальній лавці на бажані призи. Кілька таких призів поїхали до «Дитячого селища». Довго згадуватиметься також чай із самовара-велетня. Особливу радість дітям також доставила маленька дзвінниці, яка сповіщала радісним благовістом місцевість, сповіщаючи усіх про те, що Христос воскрес.

Радісний пасхальний настрій не міг зіпсувати навіть весняний дощ. Мокрі, трохи ошалілі від яскравих вражень та щасливі жителі «Дитячого селища» повернулися у вечорі додому. Яскраві враження від поїздки на фестиваль ще довго будуть залишатися темою номер один під час вечірніх чаювань у Ханжонкові.

коментарі

новий коментар