РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

США відзначили порушення прав людини в Україні

12.03.10
Держсекретар США Хіларі Клінтон відмітила в Україні випадки порушення прав людини.

У щорічній доповіді Держсекретаря про стан прав людини у країнах світу, оприлюдненому днями в США, Україні присвячена окрема глава, передає Радіо Свобода.

У цій доповіді наголошується, що Україна – багатопартійна демократична республіка, де громадянська влада контролює силові структури.

Серед проблем з правами людини зазначені: серйозні їх порушення з боку міліції, випадки тортур заарештованих та ув’язнених, погані умови утримання у тюрмах, незаконне та тривале попереднє ув’язнення, неефективна та корумпована система правосуддя. Корупція в уряді та суспільстві повсюди – відмічається у доповіді.

В загалі у світі по відношенню до прав людини простежуються кілька тенденцій. Перша – все більше з’являється країн, уряди яких жорстко контролюють та обмежують діяльність неурядових громадських організацій. Вони створюють штучні бар’єри для реєстрації таких організацій та намагаються протидіяти збору інформації про порушення прав людини. Уряди, щонайменше 25 країн прийняли закони, які обмежують роботу діяльність громадських правозахисних організацій.

Друга – в ряді країн Західної півкулі права людини порушують не лише самі уряди, але й озброєні угруповання, які протидіють урядам. Посилаючись на інтереси національної безпеки, уряди багатьох країн впроваджують «драконівські» обмеження на громадську діяльність.

Третя тенденція: правозахисники та урядові інститути широко використовують інтернет, але уряди усвідомили, що він може послужити потужною зброєю пропаганди та впливу на громадську думку тому намагаються контролювати кібер-простір.

Доповідь доправляють до Конгресу та адміністрації Білого дому США. Уряд орієнтується на цей документ в своїй зовнішньополітичній діяльності. Також його відправляють до ООН.

коментарі

новий коментар