РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

Правозахисники та священники об’єднуються, щоб допомагати сиротам

02.03.10
Морозного лютневого дня у северодонецькій правозахисній приймальні відбулася подія, яку важко назвати «гучною», але й значимість її важко недооцінити. За чашкою запашного чаю та смачним частуванням зібралися працівники правозахисного центру, настоятель одного з міських храмів української православної церкви Отець Сергій та четверо його хрещеників. Усі хлопці – вихованці Северодонецької школи-інтерната, де на вихованні знаходяться приблизно 250 дітей.

Северодонецькі правозахисники давно підтримують дружні стосунки з місцевими священнослужителями. Дізнавшись про подвижницьку ініціативу священників ставати хрещеними батьками сиріт, вони вирішили дізнатись про це детальніше та зробити свій внесок у підтримку дітей.

- Для нас дуже важливо донести інформацію про нашу правозахисну приймальню безпосередньо до тих дітей, які можуть її потребувати. На щастя, у похресників отця Сергія поки що немає потреби у послугах юриста та соціальній підтримці, однак вони взяли інформацію про наш центр і готові розповісти про нас своїм товарищам в інтернаті, - вважає керівник Северодонецького правозахисного дитячого центру Олексій Свєтіков.

На сьогоднішній день Северодонецький правозахисний дитячий центр займається справами приблизно 100 юних клієнтів. Привід для звернення у кожного свій – починаючи від прохання допомогти правильно оформити заяву до якої-небудь служби, закінчуючи представництвом інтересів клієнта у суді. Найбільш поширена серед проблем, з якими звертаються – відновлення порушених майнових прав неповнолітніх (різноманітні виплати), а також відновлення прав на житло.

коментарі

новий коментар