РќРѕРІРёРЅРё
українська | русский | english увійти | реєстрація | забув пароль


логін

пароль

пам´ятати мене



віслати мені новий пароль

E-mail:

РќРѕРІРёРЅРё

День закоханих. Весілля у Місті Сонця .

13.02.10
15 лютого у 13:00 у Макіївському міському Палаці шлюбу, розташованому за адресою: вул.Островського, 32 (центр міста, біля театру юного глядача та МЕГІ), візьмуть шлюб Катерина Ващіленко та Володимир Шейкін.
Після закінчення офіційної частини у реабілітаційному центрі «Місто Сонця» (Донецьк, вул.Сіверськая, 7, р-н залізничного вокзалу) відбудеться святкування (початок – близько 15:00).

Сироти, які нещодавно досягли повноліття, спромоглися відстояти свої права на новонароджену дитину за допомоги Мережі правозахисних дитячих центрів Донбасу..
Нещодавно ми розповсюдили інформацію про те, що, пара студентів макіївського ПТУ була змушена написати відмову від новонародженої дитини через відсутність житла (студентський гуртожиток не придатний для мешкання немовлят).
Сьогодні молоді батьки разом із двохмісячним сином живуть у Донецьку, у реабілітаційному центрі «Місто Сонця» під опікою Мережі правозахисних дитячих центрів Донбасу. Нещодавно і мама и тато маленького Дениса досягли повноліття та вирішили офіційно взяти шлюб.
Зараз правозахисна організація допомагає молодим людям реалізувати своє право на закріплене житло, яке, як з’ясувалося, мають і Катерина і Володимир. Як тільки молоді люди будут готові відмовитись від допомоги реабілітаційного центру, вони зможуть жити самостійно.

Сьогодні в ПТУ, де навчаються молоді люди, ще декілька дівчат вразливої категорії готуються стати мамами. Кілька юних мам вже відмовились виховувати своїх дітей. Основна причина – відсутність житла та підтримки у перші місяці післе нарождення малюка.
За останній рік Катя Ващіленко стала третьою молодою мамою, яка звернулася за допомогою до Мережі правозахисних дитячих центрів, будучи студенткою макіївського ПТУ. Дві її сокурсниці, які звернулися раніше, успішно проходять реабілітацію в центрі «Дитяче селище» і мають намір виховувати власних малюків.
Проблема ранньої вагітності і соціальної незахищеності молодих сиріт, які досягли повноліття та випали з системи соціального захисту дітей, стає для міста все акутальнішою. Минулого року макіївський дитячий будинок «Пташеня» поповнився 18-ма малюками-відмовниками. Семеро з них через деякий час все ж повернулися до своїх родин. Однак стрес, який довелося пережити цим дітям у перші місяці життя, пов’язаний із розлукою з матір’ю, очевидно залишить відбиток на всьому їх подальшому житті.
За статистикою, половину таких дітей народжено колишніми вихованками інтернатів. Причина відмови, як правило, відсутність житла, матеріальної та психологічнскої підтримки у перші місяці після пологів.


Висвітлення цієї проблеми, а також історії
макіївських сиріт Каті та Вови можна знайти тут:
http://rights.martin-club.org/index.php?r=1.8.4
http://rights.martin-club.org/index.php?id=1259685183
http://rights.martin-club.org/index.php?id=1264166077
http://rights.martin-club.org/index.php?id=1264670300
http://vimeo.com/8217653