http://rights.martin-club.org.index.php?id=1379924430

Необхідно дати «особливим» дітям можливість інтегруватись у суспільне життя через творчість - Юрій Павленко

23.09.13 | www.president.gov.ua
Необхідно дати «особливим» дітям можливість інтегруватись у суспільне життя через творчість. На цьому наголосив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час круглого столу «Музей, відкритий для всіх», який відбувся у «Мистецькому арсеналі». Під час заходу було обговорено заходи щодо вирішення проблеми забезпечення рівних можливостей у доступності дітей з особливими потребами до культурних цінностей, мистецтва, музейних експозицій.

«Завдання, яке ставить Глава держави, - щоб діти, які через проблеми зі здоров’ям, інвалідність чи втрату батьків сьогодні є «виключеними» з суспільства, мали рівний доступ до освіти, культурного надбання, творів мистецтва, розвивали свої здібності в гуртках, секціях, мали можливість творчо розвиватись разом з однолітками», - наголосив Ю.Павленко.

За його словами, розпочатий у «Мистецькому арсеналі» інноваційний проект «Арсенал ідей», у межах якого проводяться розвиваючі програми для дітей з особливими потребами, відповідає завданням Президента в рамках проведення Року дитячої творчості.

«Музеї мають стати відкритими для дітей з особливими потребами. Формат, в якому музейний комплекс «Мистецький арсенал» реалізує ідею спільного творчого розвитку усіх дітей, проведення сучасних та цікавих освітніх проектів, які заохочують дітей до пошуку нових знань, пізнання світу, нестандартного мислення, може стати прикладом для інших музеїв, культурних центрів, прикладом того, як діти з особливими потребами можуть почуватися гармонійно серед інших дітей», - підкреслив Ю.Павленко.

На його переконання, ставлення до дітей з особливими потребами є свідченням рівня цивілізованості суспільства.

ДОВІДКА
У рамках соціальної програми інноваційного освітнього проекту для дітей та підлітків «Арсенал ідей», який започатковано в «Мистецькому арсеналі», проводиться серія круглих столів. Мета - привернути увагу суспільства до актуальних проблем у сфері захисту прав дітей на творчий розвиток та позашкільну освіту, створення умов соціальної адаптації та ефективної інтеграції в суспільство дітей та підлітків з особливими потребами, надання можливості всім українським дітям стати учасниками інноваційної дослідницької програми.

коментарі

новий коментар