http://rights.martin-club.org.index.php?id=1327313473

А.Павловський: влада не проти зекономити навіть на матерях-одиначках

23.01.12 | УНН | www.unn.com.ua
Заяви про те, що в Україні є значна кількість жінок, які видають себе за матерів-одиначок і незаконно користуються допомогою, спрямовані на те, щоб обмежити ці виплати та закрити до них доступ багатьом жінкам, які дійсно мають на цю допомогу право. Таку думку в коментарі УНН висловив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Павловський.

"Це робиться тому, що влада через різні об’єктивні та суб’єктивні причини не здатна в повному обсязі забезпечити соціальний захист громадян. Тому й виникають спроби якось обмежити кількість людей, які претендують на ті чи інші виплати, зменшити кількість категорій, яким надається соціальна допомога", – наголосив парламентар.

А.Павловський вважає, що в Україні немає тієї величезної кількості фальшивих матерів-одиначок, виявлення яких дало б суттєву економію бюджетних коштів.

"За вказівкою пана Тігіпко нещодавно вже перевіряли законність отримання допомоги матерями-одиначками в кількох областях. І десь із тисячі перевірених матерів лише у кількох випадках було виявлено незаконність отримання цієї допомоги… Тігіпко пропонував ходити по помешканнях одиноких матерів і дивитися, такий у них холодильних чи не такий. Абсурдно, але дійшло до того, що в інструкціях було записано, що жінку можна позбавити допомоги, якщо у неї є собака. Якщо є собака, отже – вона багата. Причому цікаво, що співмешканця фактично прирівняли до собаки – в інструкції для чиновників собака та співмешканець йшли через кому… Скоро в ліжко будуть до жінок заглядати", – зазначив народний депутат.

А.Павловський нагадав, що закон, яким встановлюється та визначається розмір допомоги одиноким матерям, потрапив до переліку законів, що скасовуються або обмежуються прикінцевими положеннями закону про Державний бюджет України на 2012 рік. Він також додав, що в Держбюджеті видатки на утримання органів державної влади перевищують видатки на соціальні виплати.

Нагадаємо, днями уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко зазначив, що в Україні набуло поширення явище, коли жінки в документах навмисно не вказують батька дитини, для того щоб отримувати соціальну допомогу від держави як особа, яка самотужки виховує дитину.

Як зауважив Ю.Павленко, у 2011 році лише в Херсонській області були зареєстровані 12 тисяч дітей, які офіційно не мають батька.

Зазначимо, що сума виплати для матерів-одиначок становить 130 грн на місяць на одну дитину.

коментарі

новий коментар