http://rights.martin-club.org.index.php?id=1326831622

Янукович утворив робочу групу для створення системи кримінальної юстиції щодо дітей

16.01.12 | wcu-network.org.ua
Президент України Віктор Янукович утворив робочу групу з питань реалізації концепції розвитку кримінальної юстиції щодо дітей в Україні, а також затвердив її персональний склад.

Про це на брифінгу в понеділок повідомив Уповноважений Глави держави з прав дитини Юрій Павленко, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Робоча група створена з метою забезпечення повної інтеграції принципів дотримання найкращих інтересів дитини в системі та процеси, які будуть створені в результаті реформування судової системи, кримінального судочинства, прокуратури і кримінальної юстиції", - сказав Ю.Павленко.

За його словами, ця група на постійній основі здійснюватиме моніторинг створення в Україні повноцінної системи кримінальної юстиції щодо дітей. Така система повинна забезпечувати законність, обгрунтованість та ефективність кожного рішення щодо дитини, яка потрапила у конфлікт з законом і, у підсумку, забезпечити зменшення рівня дитячої злочинності. "Ми повинні сформувати в українському суспільстві розуміння важливості особливого захисту прав та інтересів дітей", - наголосив Ю.Павленко.

Співголовами робочої групи призначено радника Президента - керівника Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента Андрія Портнова, а також Уповноваженого Глави держави з прав дитини Юрія Павленка. До складу групи увійшли міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко, Генеральний прокурор Віктор Пшонка, голова Верховного суду України Петро Пилипчук, голова Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Леонід Фесенко, а також народні депутати, судді, ректори вищих навчальних закладів та наукові діячі, представники громадських та міжнародних організацій.

коментарі

новий коментар