http://rights.martin-club.org.index.php?id=1322816636

Із здорових дітей-сиріт в психоневрологічних інтернатах роблять розумово-відсталих

02.12.11 | Світ 24 | svit24.net
Програма «Гроші» провела журналістське розслідування, яке виявило, що в психоневрологічних диспансерах закритого типу утримують багато здорових дітей-сиріт.

У диспансерах все ще колють амінозін та галопередол, які при регулярному введенні зменшують мозок на 10% і призводять до незворотних змін у психіці, роблять із людей зомбі.

Колишній пацієнт інтернату, Денис Холостенко, розповів, як утік звідти, щоб не загинути. Зараз хлопець працює діджеєм та мріє одружитись з коханою дівчиною, проте не може – в його особистій справі стоїть діагноз «розумово відсталий». Хлопця визнали недієздатним, щоб відправити до психоневрологічного диспансеру.

«Коли ти починаєш доводити, тобі або в морду б`ють, або заколюють всілякими психотропними препаратами».

Журналістам вдалось поговорити з пацієнтами закладів. «Нас змушують копати ями заздалегідь. Якщо хтось вмирає – закопують і нічого не кажуть», - розповідають вони.

Правозахисник Тетяна Макарова розповіла, як рік тому вела справу по вбивству підопічного у Новосавицькому психоневрологічному інтернаті. Хлопчика зв`язали, побили монтировкою до смерті та швидко поховали.

Головному лікарю дали 4 роки умовно – він зв`язав побитого, а санітар, який бив підопічного – отримав 1 рік позбавлення волі. Андрій Баранов, який повідомив право захисницю про злочин, таким чином принісши розголос справі, про яку б ніхто й не дізнався, був направлений суддею безстроково на лікування до психоневрологічного інтернату закритого типу.

Ось так в нашій країні карають медиків, які дозволяють собі знущання над хворими.

Коли Тетяна Макарова звернулась до міністра сім`ї¸ молоді та спорту Юрію Павленка, відповіді не отримала. Він надіслав смс з питанням «Що сталося?», та продовження його інтерес у справі не мав.

Зараз Юрій Павленко – Уповноважений з прав дитини при Президенті. За його словами, чиновник намагається зробити все, щоб здоровими дітьми-сиротами, яких не має кому захистити, не затуляли дірки в психоневрологічних інтернатах. Павленко знає, що більше половини дітей, що зараз знаходяться в закладах подібного типу, є реально здоровими, та потрапили туди за діючим порядком встановлення діагнозів.

Чиновник також розповів, що в інтернатах необхідні здорові діти, яких змушують працювати у підсобних господарствах, та виконувати іншу роботу, але на них поставлене формальне клеймо недієздатних.

Юрій Павленко каже, що намагається вплинути на МОЗ, щоб там розробили відповідну інструкцію, або наказ, що зупинить конвеєр зі штампування недієздатних.

коментарі

новий коментар