http://rights.martin-club.org.index.php?id=1322493682

Суддя Апеляційного суду м. Києва виконала обіцянку й позбавила двох маленьких дітей засобів до існування

28.11.11 | Жіночий консорціум України | wcu-network.org.ua
22 листопада 2011 року колегія суддів Апеляційного суду м. Києва (Головуючий суддя – Лапчевська О.Ф.), проігнорувала трудове законодавство України, роз’яснення Пленуму Верховного суду України, правовий висновок Члена академії правових наук України, а також раз’яснення Мінсоцполітики України й, незважаючи на заявлений їй відвід, відмовила у задоволенні апеляційну скаргу Сергієнко І.В. на рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 28 липня 2011 року у справі Сергієнко І.В. проти ТОВ «Фрі Медіа Україна ГМБХ» стосовно поновлення умов оплати праці.


Сергієнко І.В. є мамою двох маленьких дітей, єдиною годувальницею в родині та працюючою юристкою компанії ТОВ «Фрі Медіа Україна ГМБХ».


Суд на чолі з Лапчевською О.Ф. визнав законним і справедливим зниження заробітної плати мамі, яка достроково повернулась з декретної відпустки, у більш ніж 10 разів (до 1000,00 гривен), і не помітив нічого дискримінаційного в тому, що зарплата персоналу на тому самому підприємстві є значно вищою.


Своїм рішенням суд по сути створив прецендент, який дозволяє Працедавцеві відверту дискримінацію стосовно жінок, які мають дітей до 3-х років та одиноких мам.


Так, на думку суду, жінка, яка має дитину до 3-х років не може відмовитися від роботи за мізерну зарплату, отримати вихідну допомогу від Працедавця відповідно до трудового законодавства та реалізувати своє право на отримання допомоги по безробіттю в центрі зайнятості з 7-го дня звільнення, як це передбачено для всіх інших працівників. Такі жінки повинні або змиритися та продовжувати працювати на очевидно дискримінаційних умовах праці, або звільнитися за власною згодою, не отримавши при цьому нічого.


«На попередньому засіданні, яке відбулося 16 листопада 2011 року, головуюча суддя Лапчевська О.Ф. по суті попередила мене, що збирається залишити без нічого, чим виявила упередженість. Та виконала свою погрозу.» - говорить Ірина Сергієнко.


Рішення набуло чинності 22 листопада 2011 року. Строк на оскарження в касаційному порядку становить 20 днів.

коментарі

новий коментар