http://rights.martin-club.org.index.php?id=1320769225

Благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього» платив за роботи, які мали фінансуватися з державного бюджету

08.11.11 | Благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього» | www.likarnya.org.ua
Благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього» висловив вдячність народним депутатам України за інтерес до роботи і звітності фонду. Аналіз фінансового звіту – перший крок до більш глибокого розуміння проекту, вивчення його особливостей, усвідомлення його важливості, переваг і потреб, вважають у фонді.

Працівники фонду твердять, що благодійні кошти використовувалися виключно за цільовим призначенням – тільки у рамках робіт, безпосередньо пов’язаних із проектом. Основна частина грошей була витрачена на проектні роботи. Оскільки їх виконувала іноземна компанія – французько-британський консорціум BDPgroupe6 – Благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього», по закону, змушений був сплатити по проекту податок на додану вартість (ПДВ).

У фонді "Україна 3000" звертають увагу народних депутатів, що з благодійних грошей були сплачені роботи, які мала фінансувати держава – інженерна підготовка ділянки. Оскільки на момент початку будівництва в державний бюджет не були закладені кошти на будівництво Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері і дитини, то зі згоди й за дорученням Опікунської ради було вирішено розпочати будівництво за благодійний кошт.

Окрім того, Фонд проводив безпрецедентні за своєю відкритістю конкурси – на відбір генерального проектувальника, генерального підрядника, постачальника важкого радіологічного обладнання. Згідно із законом, Фонд організував громадські слухання щодо проекту створення Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері і дитини. До роботи Фонду була залучена велика кількість кращих фахівців – медиків, будівельників, архітекторів та спеціалістів у багатьох інших сферах.

Також у фонді посилаються на протокол 2006 року про розподіл обов’язків між учасниками реалізації проекту, на основі якого у 2007 році був укладений договір про співпрацю між Фондом і ДУС. Варті уваги тристоронній договір між Фондом, ДУС і лікарнею «Феофанія» та позитивний висновок комплексної державної експертизи. А для тих, хто не вірить, що зібрані кошти знаходяться в банку, Фонд «Дитяча лікарня майбутнього» публікує банківські довідки про стан рахунків. Всі ці та багато інших документів розміщені на офіційному сайті проекту www.likarnya.org.ua.

коментарі

новий коментар