http://rights.martin-club.org.index.php?id=1309869022

Соціальні мережі буде взято під контроль держави. "Ми плануємо відстежувати"

05.07.11 | Остров | ostro.org
Робота соціальних мереж буде підпадати під дію закону «Про захист персональних даних» і Державна служба Україны з питань персональних даних планує відстежувати цю інтернет-діяльність.

Про це повідомив голова Державної служби України з питань персональних даних Олексій Мервінскій, пишуть «Известия в Україні».

Згідно із законодавством, соціальні мережі підпадають під визначення баз даних, оскільки в них міститься інформація про приватних осіб.

«Ми плануємо відслідковувати роботу соціальних мереж. Потрібно не забувати, що ми існуємо лише три місяці, однак нами передбачено, зокрема, приймати необхідні заходи в цьому напрямку », - сказав глава Держслужби.

Також Мервінскій зазначив, що позови до соціальних мереж будуть можливі лише тоді, коли це буде належним чином врегульовано в правовому аспекті. На сьогодні необхідно доопрацювати багато нормативних актів, щоб мати можливість відслідковувати цю інтернет-діяльність. Для реєстрації баз персональних даних на сьогодні вже є все необхідне забезпечення.

коментарі

новий коментар