http://rights.martin-club.org.index.php?id=1309435259

Житомирську школярку посадять через квіти

30.06.11 | Kyivpost | www.kyivpost.ua
Від трьох до п’яти років позбавлення волі загрожує школярці з Житомирщини за те, що вона разом із подругами викопала в садку вчительки крокуси та лілії.

Дівчина на ім’я Сніжана разом з подругами навідалась до садка вчительки, де росли, за словами дітей, чи не найкращі квіти у селі. Дівчата не втримались і накопали крокусів і лілій, щоб пересадити вдома на клумбу.

Учителька, помітивши крадіжку, злякалася, що злодії на квітах не зупиняться, і заявила у міліцію. Жінка не знала, що квіти викопали діти, проте невдовзі вони самі зізнались їй та попросили вибачення.

Жінка відкликала заяву з міліції, але попри це кримінальну справу не закрили. Слідчі дії тривають майже три місяці.

"Закон не дозволяє закрити, є певні обставини, і на даний час рішення про закриття кримінальної справи всі приймаються судом", - повідомив старший слідчий Володимир Петров.

За його словами, крадіжка квітів - умісний злочин. 46 цибулин крокусів і 35 кущів лілій оцінили у дві із половиною тисячі гривень. Таким чином, найстаршій зі школярок, якій виповнилося 14 років, тепер загрожує від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Мешканці навколишніх селищ, які дізналися про справу, дивуються, чому не і досі нерозкритими залишаються серйозні злочини .

У свою чергу правозахисник Сергій Горбаченко впевнений, що справу про дитячу крадіжку довели до абсурду. Потерпіла не має до школярок претензій, а вартість викраденого, за його словами, явно перебільшена.

"Це праця на статистику, якщо працівники міліції заробляють показник собі на неповнолітніх і на дітях, це абсурд, а дійсно ті, хто скоює злочин, уходять від відповідальності", - наголосив Горбаченко.

Рідні школярок уже готують скаргу у Генеральну прокуратуру та Міністерство внутрішніх справ.

коментарі

новий коментар