http://rights.martin-club.org.index.php?id=1307712914

Донецьк приєднався до всеукраїнської кампанії проти насильства (ФОТОРЕПОРТАЖ)

10.06.11
9 і 10 червня у Львові, Одесі, Сімферополі, Донецьку і Харкові розпочинається національна інформаційна кампанія, яка закликає українців разом виступити проти насильства. В рамках кампанії по всій Україні буде розповсюджено 500,000 малинових браслетів з гаслом «Залишайся людиною», тому кожен українець, одягнувши браслет, матиме змогу виступити проти насильства. Кампанія стартувала в Києві 3 червня. Сьогодні естафету перейняв Донецьк. Арт-конструкцію у вигляді сплетених рук, яка символізує спільний заклик українців проти насильства, було встановлено на бульварі Пушкіна. Кампанія фінансується Європейським Союзом та підтримується Міністерством України у справах сім‘ї, молоді та спорту.

За даними міністерства України у справах сім‘ї, молоді та спорту, 44% українців стикались з насильством у сім’ї особисто, і близько 75% жертв різних форм насильства ніколи не звертались за допомогою. Насильство стає звичкою. І людині вже байдуже на кого підняти руку: на дорослого чи на дитину. Тому, на превеликий жаль, від цього лиха потерпають чимало дітей.

Керівник проекту ЄС «Права жінок та дітей в України – Комунікаційний компонент» пан Рік Флінт пояснив засадничі принципи кампанії: «Наше основне повідомлення – вдягніть цей браслет і станьте частиною кампанії. Ми хочемо об’єднати півмільйона людей по всій країні під гаслом «Залишайся людиною». Приєднавшись до нас, ви покажете повагу до тих, кого ви любите, та надішлете потужний сигнал про те, що існують людяні способи вирішення конфліктів».

Молодіжна громадська організація «М.АРТ.ІН-клуб» також приєдналася до всеукраїнської акції проти насильства.
- До нас часто звертаються по допомогу діти, молоді люди, жінки, які зіткнулися з проблемою побутового насильства. Багато хто з них боїться говорити в голос про цю проблему. Загримувавши синці, ці люди йдуть до роботи, на заняття. Вони приховують наслідки, але не можуть вирішити проблему. Якщо суспільство буде спокійно, байдуже ставитися до цього, пролема насильства в родинах залишиться назавжди, - сказала під час відкриття пам’ятника проти насильства керівник «М.АРТ.ІН-клубу» Вікторія Федотова.

Про державну допомогу жертвам насильства донеччанам розповіли заступник директора Донецького обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Володимир Дзюмак та начальник відділу у справах сім’ї, молоді та гендерної рівності управління у справах сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Наталя Костенко.

Протягом літа в рамках кампанії понад 300 волонтерів будуть розповсюджувати браслети по всій країні серед перехожих. Вдягнувши браслет, кожен українець зможе показати свою підтримку ідеї, що стоїть за кампанією і продемонструвати своїм друзям та родині неприпустимість насильства.

Браслети також можна буде безкоштовно замовити на Інтернет-сторінці www.vsirivni.org. Крім того, кампанія, яка триватиме до кінця серпня, включає в себе зовнішню та радіо рекламу, розповсюдження інформаційних матеріалів для постраждалих від насильства, заходи для преси, онлайн акції та різноманітні публічні заходи в більш ніж 15 українських містах.

«Мовчання – це кращий товариш домашнього насильства, мовчання не робить честі», - так в один голос кажуть відомі особистості України, які підтримують національну інформаційну кампанію «Залишайся людиною» і засвідчують свою небайдужість до проблеми насильства. Кампанію підтримують такі зірки українського шоу-бізнесу, як співачки Alyoshа, Руслана та Джамала, гурти «ДіОфільми» та «ТІК», спортсмени Вячеслав Узелков, Сергій Конюшок та Катерина Серебрянська, а також голова благодійного фонду «Обдаровані діти – майбутнє України» Влада Прокаєва.

коментарі

новий коментар