http://rights.martin-club.org.index.php?id=1307613130

13-річні школярки втекли з дому на зустріч із «багатим буратіно» з Інтернету

09.06.11 | Украина Криминальная | cripo.com.ua
У Житомирі міліція знайшла двох підлітків, які зникли при невідомих обставинах, кілька днів тому. Дівчата зізналися правоохоронцям, що втекли із дому, щоб зустрітися із «багатим буратіно» із інтернету. «Принц на білому лімузині» так і не з’явився, і насправді виявився звичайнісіньким 27-річним одруженим водієм.




Подробиці цієї авантюрної історії «Радіо ЕРА» FM розповідає наша житомирська колега Софія Демчук.

13-річна дівчинка вранці пішла до музичної школи на заняття, однак вчасно додому не повернулась. Батьки спочатку самостійно розшукували дитину, а з настанням вечора звернулись за допомогою до міліції.

«Оперативники встановили, що після занять у школі дівчинка вийшла разом із подругою. Однак, коли міліціонери приїхали до її місця проживання, з’ясувалося, що та також упродовж дня вдома не з’являлася. Отже, стало зрозумілим, що зникли двоє дітей, і обом лише по 13 років», – розповідає співробітник центру зв’язків із громадськістю управління внутрішніх справ України у Житомирській області Алла Ващенко.

Втікачка на ім’я Аліна познайомилася з хлопцем Тімою по інтернету. Він розповів, що йому 14 років, він живе в Києві і має все - його батьки дуже багаті люди. Вони з Тімою часто телефонували один одному й багато розмовляли. А одного разу він запросив її разом з подругами в гості. Дівчатам кортіло перевірити, чи дійсно він настільки забезпечений, як розповів, тож Аліна разом з Олесею й зважилися на втечу з дому, заздалегідь все продумавши. У школі ще в однієї товаришки тимчасово взяли мобільний - свої спеціально з дому не брали. Зателефонували Тімі й домовились, що він приїде за ними на машині. Аби належно підготуватись до зустрічі з хлопцем, самі у цей час подалися до салону краси. Аліна змінила колір волосся, зробила макіяж та манікюр, інші косметичні процедури. Щоправда, щоб їх оплатити, довелося здати в ломбард позичений телефон подруги. На зустріч кавалер не з’явився.

«Міліціонери відпрацьовували різні версії щодо можливих причин події. Водночас вилучені в домівках дівчат особисті речі вказували на ймовірність заздалегідь спланованої втечі з дому», - додала Алла Ващенко.

Зрозумівши, що хлопця не буде, дівчата здали під заставу власні золоті сережки і, отримавши гроші, продовжили прогулянку містом. У піцерії випадково зустріли давню знайому Аліни, яка святкувала день народження. Тож приєднались до веселої компанії, з якою загуляли до пізньої години. Тільки ночувати до себе іменинниця їх не покликала. Тимчасове пристанище дала жінка, якій дівчата розповіли чергову вигадану історію про те, що приїхали у Житомир до родичів, які не зустріли їх на вокзалі. А вранці, подякувавши за гостинність, сказали, що повертатимуться додому. Далі дізнавшись, що їх шукають батьки та міліція, діти хотіли влаштуватися до дитбудинку, де їм відмовили.

Наразі діти повернуті в родини. Проте ставити крапку у цій історії зарано. Комусь таки доведеться відповідати за «позичений» і неповернутий мобільний телефон.

коментарі

новий коментар