http://rights.martin-club.org.index.php?id=1305637614

Іноземці найчастіше усиновлюють маріупольських дітей

17.05.11 | NGO.donetsk.ua | ngo.donetsk.ua
За три місяці в Маріуполі усиновили 18 сиріт. Тільки одна дитина потрапила в українську родину, інші з батьками-іноземцями вирушили в країни Європи і Америки.


«Вплинути на процес в Маріуполі не можуть. Дітей для усиновлення вибирають зі всеукраїнської бази даних, де зареєстровані і наші маріупольські сироти.

Департамент з усиновлення організовує побачення дитини з майбутніми батьками. Якщо дитина пішла на контакт, тоді починається непроста процедура підготовки документів для усиновлення», - пояснила начальник служби у справах дітей Маріупольської міськради Людмила Прунчак.

Вона також повідомила, що українці хочуть усиновити одну дитину від трьох до п’яти років, рідко до 10 років.

«За законом розділяти родичів не можна. Наприклад, українська сім’я бажає усиновити дворічного малюка, а в нього є старший брат - тоді усиновленню підлягають обидві дитини. Від таких варіантів наші співгромадяни відмовляються, у той час як іноземці погоджуються на усиновлення обох дітей», - говорить Людмила Прунчак.

За її словами, сьогодні в місті проводиться цілеспрямована робота на популяризацію дитячих будинків сімейного типу. У місті вже діють 16 прийомних сімей та три дитячих будинки сімейного типу, в яких виховуються 40 дітей, повідомляє "ilich.in.ua".

Всього в Маріуполі проживає 938 сиріт. Всі вони сподіваються знайти сім’ю, в тому числі і діти 12-13-річного віку, яких так неохоче усиновляють українці.

коментарі

новий коментар