http://rights.martin-club.org.index.php?id=1305204959

Янукович дав десять днів для "розбору польотів" з закриттям шкіл. З залученням прокуратури

12.05.11 | Остров | ostro.org
Президент Віктор Янукович вимагає від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту в 10-денний термін (до 23 травня) проаналізувати всі випадки закриття шкіл. Про це він сказав в ході засідання керуючої ради комітету з економічних реформ, повідомляє сайт "Подробиці" з посиланням на "Українські новини".

"У тому році закриття і припинення роботи шкіл торкнулися більше 4 тисяч учнів. Чи всі такі рішення приймалися обґрунтовано, на основі аудиту мережі за критеріями і медичним рекомендаціям Міносвіти? Проведена чи роз’яснювальна робота з людьми?... Тому я вимагаю, щоб профільні міністри із залученням прокуратури розібралися по кожному з випадків за десятиденний термін і доповіли", - сказав глава держави.

Він підкреслив, що при виявленні порушень і зловживань всі винні будуть покарані.

На думку президента, якби все було організовано належним чином і проходило без порушень, а також була проведена необхідна роз’яснювальна робота, то закриття окремих шкіл не викликало б такого обурення в суспільстві.

Нагадаємо, в квітні партія "Наша Україна" закликала органи прокуратури опротестувати рішення Донецької міської ради про ліквідацію 3 загальноосвітніх шкіл.

15 квітня Донецька міськрада ліквідував 3 загальноосвітні школи (№111 з українською мовою навчання в Петровському районі, №121 з російською мовою навчання в Будьонівському районі, №154 у місті Моспине) з-за малого кількості учнів у них.

У березні міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що головною причиною, яка впливає на скорочення кількості загальноосвітніх навчальних закладів, є демографічна ситуація в країні. За його словами, протягом тривалого часу народжуваність в Україні скоротилася.

На даний момент в Україні, за даними міністра, існує 605 шкіл, в яких навчаються від 1 дитини до 10 дітей, а також 1 500 шкіл з чисельністю від 10 до 40 дітей.

коментарі

новий коментар