http://rights.martin-club.org.index.php?id=1303893485

У Донецьку відбудеться семінар “Добрі практики подолання найгірших форм дитячої праці в Україні ”

27.04.11 | Донецький молодіжний дебатний центр | cent.dn.ua
Семінар відбудеться 25-27 травня 2011 року в м. Донецьк.

Протягом семінару планується розглянути основні елементи системи громадського моніторингу – від проявів експлуатації дитячої праці на місцевому рівні до надання послуг із реабілітації жертв експлуатації та здійснення превентивних заходів. Основну увагу буде приділено ролі та функціям громадських моніторингових комітетів (Community Watchdogs), налагодженню міжсекторного партнерства, можливостям прямої соціальної допомоги на рівні громади, просвітницьким та превентивним заходам.

Участь у семінарі-обміні можуть узяти новостворені громадські організації, (зареєстровані протягом останніх 3-х років) які:
працюють у сфері захисту прав дитини/людини, соціальній сфері та сфері розвитку громад;
зацікавлені працювати у сфері подолання дитячої експлуатації;
готові створювати громадські моніторингові комітети та співпрацювати з відповідними органами влади та їхніми підрозділами;
бажають налагоджувати партнерство з іншими громадськими організаціями.

Досвід роботи організації у сфері запобігання та викорінення експлуатації дитячої праці не обов’язковий.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити анкету та надіслати її в Донецький молодіжний дебатний центр на електронну адресу debate@cent.dn.ua. Анкету слід надсилати у прикріпленому файлі з темою повідомлення “WFCL_прізвище кандидата”. Кінцевий термін прийому заявок – 10 травня 2011 року (включно). Результати конкурсного відбору буде оголошено до 16 травня.

Організатори забезпечують харчування та проживання під час заходу, а також відшкодовують витрати на проїзд учасників із інших міст.

Семінар проходить в рамках проекту “Поширення найкращих практик у сфері подолання експлуатації найгірших форм дитячої праці” та реалізується Донецьким молодіжний дебатним центром в партнерстві Херсонського обласного центру “Успішна жінка” Проект підтримує програма “Схід-Схід: партнерство без кордонів” Міжнародного фонду “Відродження”

Мета проекту – поширити практики подолання експлуатації дитячої праці, зокрема практики системи громадського моніторингу та надання альтернативних послуг для реабілітації жертв дитячої праці та запобігання проявам експлуатації дитячої праці.

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтесь до Валентини Дьомкіної електронною поштою на адресу debate@cent.dn.ua

коментарі

новий коментар