http://rights.martin-club.org.index.php?id=1294641785

Донецькі благодійники заробили для дітей-сиріт 5 тисяч гривень

10.01.11 | Вікторія Іщенко, NGO.donetsk.ua | ngo.donetsk.ua
Новорічні свята розгорнулись на повну силу. Вони почались з дня святого Миколая, плавно перейшли в ніч з 31-го на 1-е січня. Попереду на донеччан чекає Різдво та старий Новий рік, тому ті, хто не отримав свій подарунок, ще можуть сподіватись на святковий презент. Особливо це стосується дітей, позбавлених батьківського піклування.

Портал неполітичних новин свого часу вже писав про заходи, які запланували декілька громадських організацій Донеччини, аби принести малечі дух свят. Донецька обласна громадська організація «Демократичний альянс», донецька обласна молодіжна громадська організація «Поштовх», донецька станиця НСОУ «Пласт» спільно з православним братством святого праведного Петра Калнишевського пропонували допомагати не лише грошима, але й речами, іграшками, книжками. Варіанти передачі подарунків набули дуже різноманітних форм. Підійшов час підбити підсумки.

П`ять тисяч від Миколая

Аби зібрати якнайбільше грошей для дітей, організатори акцій зареєстрували електронні гаманці. На них благодійники мали змогу перерахувати не лише національну валюту, але й долари та рублі. Мали справу з гривнями і чисельні волонтери, що ходили вулицями у пошуках доброзичливців. Копієчку на радість малечі підприємці також могли покласти у чорні мішочки, розвішені по торгових центрах Донецька. До речі, найактивніші Діди Морози отримали подарунки – фігурки янголів ручної роботи.

Найкреатівнішою акцією став молодіжний аукціон «Купуй побачення». Нагадаємо, донецькі хлопці й дівчата перетворились на лоти у мережі «Вконтакті». Початкова ставка становила 15 гривень. Далі розгортання подій залежало виключно від учасників. Хтось відбувся півсотнею гривень, а комусь довелось викласти більше трьохсот. Врешті зібрали майже три тисячі національних одиниць. «На відмову у побаченнях ніхто не скаржився. - розповідає координатор новорічних акцій Донецької обласної громадської організації «Демократичний альянс» Ірина, - Ми роздали учасникам телефони один одного. Я думаю, все вийшло доволі непогано». Розповідають, що один хлопець оплатив всіх дівчат, покупці яких проявили себе доволі неетично. Тобто, ставки вони робили, але оплачувати свої лоти не прийшли. Цей лицар виклав гроші, а на побачення не пішов. Мабуть, побоявся, що розірвуть.

Загальна сума зборів склала 4460 гривень. Це не лише гроші, що зібрали на акціях, але й пожертвування окремих доброзичливих осіб, які не хотіли йти на побачення, але прагнули внести вклад у долю дітей.

На меті в організаторів стала допомога трьом закладам. Причому, гроші у чистому вигляді вирішили не видавати. На них купили замовлення-побажання, що надали співробітники.

Солодощі та олівці - найзаповітніші дитячі мрії

25 грудня подарунки від чи то Миколая, чи то Діда Мороза отримало макіївське Дитяче село, яке підтримує громадська організація «Мартін-Клуб». Там живуть доволі дорослі діти-сироти, молоді матері, люди з фізичними вадами. Найбільшою мрією дирекції закладу були пакунки з їжею. Саме їх організатори і привезли до села. Крім матеріальних сюрпризів, діти закладу отримали й непоганий заряд доброти й любові від відвідувачів-координаторів. До речі, зацікавлені можуть переглянути фотозвіт цієї поїздки.

Макіївський інтернат «Радуга», жителі якого – малеча, найбільше потребував канцелярії. Не останнім бажанням були і солодощі. Тому 26 грудня маленькі донеччани знайшли у себе під подушками солодкі дарунки від благодійників.

Останніми допомогу оцінять діти-інваліди Краматорська. 8 січня у це місто привезуть спеціальні м`які меблі для розвитку мешканців будинку.

Що стосується речей, іграшок та книжок, то їх зібрали більш ніж достатньо. Хтось приносив новий одяг, хтось вже ношений, але доволі прийнятної якості. Тому ці сюрпризи розділили на дітей всіх трьох закладів, в залежності від віку мешканців.

Отже, новорічні свята вийшли досить щасливими не лише для донеччан, які мають сім`ю. До речі, минулого року коштів зібрали у два рази менше. Отже, прогресуємо.