http://rights.martin-club.org.index.php?id=1287676447

Мережа правозахисних дитячих центрів Донбасу надала свої послуги 1200 клієнтам.

21.10.10
Таким чином на п’ять місяців раніше виконано взяте зобов’язання, яке мережа з шести громадських організацій планувала здійснити протягом двох років роботи проекту.
Серед клієнтів мережі - як немовлята, так і повнолітні особи, права яких було порушено у дитинстві (переважно з числа сиріт). Також є серед них дорослі, які опікуються долею знедолених дітей, і зверталися за консультаціями до юристів правозахисних центрів.

Наразі однією з дуже популярних послуг проекту став правозахисний дитячий готель. Сьогодні він, як т окажуть, "тріщить по швах" - близько 20 осіб (кількість постійно змінюється) різного віку, здебільшого - підлітки у віці від 11 до 18 років мешкають у стінах "Дитячого села", що у м. Макіївка.
Є серед них і молоді матусі - сироти, що стояли за півкроку від страшного рішення - відмовитися від власної дитини. Основний мотив - вiдсутнiсть житла, необхiдних навичок, матерiальних можливостей та психологiчний тиск з боку "дорослих". Завдяки правозахисному готелю молодi матусi отримують змогу встати на ноги i впевнено розпочати новий етап свого життя - разом з малюком.

Окрема категорiя вихованцiв правозахисного готелю - випускники iнтернатних закладiв та ПТУ. Точнiше - сироти, за якими не закрiплено житло, i якi наразi не можуть отримати його вiд держави. Таких звернень останнiм часом все бiльше. Ця небезпечна тенденцiя змушує правозахисникiв шукати шляхи спiвпрацi з державними соцiальними службами. Наразi ця спiвпраця все бiльше зводиться до того, що НУО пропонують своi ресурси для надання хоча б тимчасового житла таким молодим людям. Також такий формат спiвпрацi спонукає громадськi органiзацii до пошуку нових ресурсiв для вiдкриття чергових альтернативних реабiлiтацiйних центрiв та соцiальних гуртожиткiв.