http://rights.martin-club.org.index.php?id=1286371421

Держава “забула порахувати” вісьмох молодих людей під Черніговом

06.10.10 | Анна Прейс | edu.helsinki.org.ua
Коли діти-сироти виростають, з них не завжди виходять герої оптимістичних телесеріалів. Днями в цьому переконалися журналісти та правозахисники, які відвідали закинуту хату в селі під Черніговом.

22-го вересня чернігівські журналісти та журналістка телеканалу “1+1” у супроводі юриста чернігівської громадської організації “М’АРТ” гостювали в селі Іванівка за 15 км від Чернігова.

В той час, як держава намагається порахувати кожного громадянина, шестеро хлопців і дві дівчини (18-19 років) “випали” з уваги держави. Це — колишні діти-сироти. В них немає освіти, вони не працюють, не отримують соцзабезпечення. Як вони виживають, лишається таємницею, адже навіть піч у хаті вони збудували власними руками. Та й господар хати, Валерій, не має документів про володіння будинком — він належить матері Валерія, яку свого часу було позбавлено батьківських прав.

Вислухавши життєві історії молодих людей, юрист Роман Жанковський надав їм консультацію — розповів про забезпечене законодавством повне утримання державою дітей-сиріт, порадив, як поновити документи, які підтверджують право власності, як отримати прописку та професійну освіту.

Крім цього, всіх вісьмох молодих людей було запрошено на консультацію до громадської приймальні Молодіжної Громадської Організації «М`АРТ».

За інформацією громадської приймальні ММГО “М’АРТ”