http://rights.martin-club.org.index.php?id=1285707716

Перевірки в Ніжинському інтернаті тривають і досі

29.09.10 | www.sirotstvy.net
Перевірки в Ніжинському будинку-інтернаті для дітей з ураженнями центральної нервової системи тривають і досі, але вони радше відволікають від роботи, аніж несуть якісь суттєві полегшення. Про це в ексклюзивному коментарі ІМК повідомила керівник закладу Олена Гармаш. “Перевірки тривають по сьогоднішній день. Вони не закінчувалися”, - зазначила О.Гармаш.

Вона також повідомила, що жодних нових обставин справи немає. “Результати перевірок відомі. Є медичні висновки, але ті, що зазначені в історіях хвороб дітей”, - відзначила керівник інтернату і додала, що вона спирається саме на ці висновки лікарів. Якогось загального медичного висновку щодо хвороби, якою перехворіли мешканці інтернату, у керівника закладу немає.

На додаткове запитання про те, які саме висновки робили лікарі, О. Гармаш відповіла: “Лікарі писали той діагноз, який є першочерговим захворюванням дітей”. Водночас конкретизувати, що саме написано в паперах, О. Гармаш не стала, оскільки, за її словами, це великі діагнози, а “інформації дано вже достатньо, у тому числі зайвої і недостовірної”.

Нагадаємо, за офіційною інформацією МОЗ, у будинку-інтернаті з 07.08 по 11.08.2010 року зареєстровано 5 випадків смерті вихованців. Усі діти померли безпосередньо в інтернаті. Вік померлих - від 10 до 19 років. Станом на 13 серпня з усіх госпіталізованих дітей троє перебували у відділенні реанімації та 12 - в інфекційному відділенні. Установлено, що в однієї дитини стан тяжкий, діагноз - пневмонія, КРС, ДЦП; у 2-х дітей діагноз пневмонія, стан середньої тяжкості; у 2 дітей діагноз бронхообструктивний синдром; у решти 10 дітей діагноз гостра респіраторна вірусна інфекція.


ІМК

коментарі

новий коментар