http://rights.martin-club.org.index.php?id=1285081657

Маріупольським сиротам зроблять портфоліо

21.09.10 | Портал неполітичних новин NGO.donetsk.ua | ngo.donetsk.ua
У День національного усиновлення Маріупольський центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді вирішив підготувати дітям, позбавленим батьківського піклування, подарунок - власне портфоліо.


Серію знімків дітей безкоштовно погодилися зробити маріупольські фотохудожники, - пише 0629. «Одне із завдань центру - це популяризація сімейних форм виховання, - розповіла заступник директора ГЦССДСМ Уляна Токарєва. - У минулому році ми влаштували свято усиновлення в Театральному сквері, де окрім концерту, організували роботу консультаційних пунктів з питань сім’ї та сімейних форм виховання. У цьому році ми вирішили піти нетрадиційним шляхом і подарувати дітям їх перший особистий фотоальбом. На жаль, справжнього сімейного альбому у малюків, позбавлених батьківського піклування, немає. Зроблені професіоналами фотографії ми хочемо виставити 30 вересня в Театральному сквері, на святі на честь Дня усиновлення. Можливо, завдяки цьому хтось із малюків знайде нову сім’ю ».

До речі, щось подібне організував фонд Ріната Ахметова. Ряд дитячих інтернатів Донецької області взяв участь у програмі, розробленої співробітниками фонду. Фото сиріт розмістили на спеціальному сайті фонду, після чого десятки дітей знайшли своїх нових батьків.

На жаль, в Маріуполі такі ініціативи центру соціальних служб зустрічають дуже насторожено, а деякі міські інтернати фотографів просто не пускають. В даний час згоду взяти участь в акції дав один лише дитячий будинок «Сонечко», розповіла Токарєва.