http://rights.martin-club.org.index.php?id=1285081382

Для донецьких дітей зробили перший літературний журнал

21.09.10 | Портал неполітичних новин NGO.donetsk.ua | ngo.donetsk.ua
23 вересня о 13.00 в готелі «Централь» відбудеться прес-конференція, присвячена початку реалізації проекту «Перший дитячий літературний журнал Донецька».


23 вересня о 13.00 в готелі «Централь» відбудеться прес-конференція, присвячена початку реалізації проекту «Перший дитячий літературний журнал Донецька». Реалізується проект у рамках конкурсу міні-грантів «Через розвиток громадських ініціатив – до розвитку громадянського суспільства», який ініціює донецька обласна організація «Комітет виборців України». Підтримку надали донецька міська рада, міжнародний фонд «Відродження», «Перший муніципальний канал».

Метою проекту стало залучення школярів Донецька до читання. Реалізувати це завдання вирішили шляхом створення літературного білінгвістичного журналу «Эй, Толстой»/«Сковорода», в якому дітей ознайомлять з найкращими прикладами вітчизняної та зарубіжної літератури.

У рамках проекту відбудеться літературний конкурс серед школярів 8-12 років. За його підсумками пройде серія безкоштовних літературних і художніх майстерень для дітей міста за участю письменників і художників журналу. Також журнал презентують для вчителів Донецька.

У дитячих магазинах Донецька («Пластилін», «Антошка», «Буклет») пройде акція. Покупці, які придбають книгу, безкоштовно одержать екземпляр журналу «Эй,Толстой»/«Сковорода".


ДОВІДКА:

«Эй, Толстой»/«Сковорода» - літературний білінгвістичний журнал для дітей 8-12 років. Складається з двох частин. Виходить, по суті, два окремі видання в одному – українська частина «Сковорода» та російська «Эй, Толстой». Обсяг журналу становить 44 сторінки (по 22 в кожній частині).

Читачам буде запропоновано твори сучасних українських авторів, письменників і поетів минулого, а також різні ігри, лінгвістичні і пізнавальні рубрики. Незважаючи на загальну літературну спрямованість, журнал виконаний у веселому ігровому стилі.

Серед авторів видання - член Національної спілки письменників України, переможниця конкурсу «Золотий лелека» Марина Павленко, автор відомої книги для дітей «Паперовий янгол» Ольга Бусенко, а також інші письменники й поети Донецька і Києва.

Над ілюстраціями працювали 9 художників України і Росії. Серед них - член творчого Об`єднання художників Росії Ірина Бабушкина.

Партнери проекту: Портал неполітичних новин NGO.donetsk.ua, Донецький прес-клуб.