http://rights.martin-club.org.index.php?id=1283506052

Літо позаду. До роботи!

03.09.10
1 вересня для вихованців Правозахисного дитячого готелю та для підопічних «М.АРТ.ІН-клубу» стало справжнім святом. Хоча й не всі мрії здійснилися (йдеться перш за все про вступ до навчальних закладів) і довелося внести деякі корективи в плани на майбутнє, діти були раді повернутися за парту після трьох місяців активного відпочинку та неймовірних пригод.

Цього року до першого класу пішов один з наймолодших підопічних «М.АРТ.ІН-клубу» Вітя Сорокін. Хлопчик дуже серйозно ставиться до свого нового статусу і має намір отримати у майбутньому гарну професію, наприклад, водія. Костюм-двійка та елегантна краватка – незвичний одяг для малюка, в житті якого зовсім недавно закінчилася темна смуга. Але дитяча свідомість намагається приховати всі труднощі, через які довелося пройти – попереду лише сподівання, мрії та багато кропіткої праці.

Нажаль, не вдалося цього року стати студенткою Катерині Панковій, яка після закінчення 9 класу здавала іспити до педагогічного училища. Зовсім трохи не вистачило дівчині до перемоги, але ця невдача не розчарувала її, - навпаки довела, що нічого в житті не дається просто. Нині Катерина 10-класниця і має намір за два роки, які у неї попереду, ретельно підготуватися до вступу до вишу – «підтягнути» іноземні мови, покращити свої знання у математиці. До того ж дівчина дуже соціально активна і зовсім не має часу сумувати.

По-різному виходить навчатися у юних вихованців «Дитячого села». Для декого організоване індивідуальне навчання. А на когось чекають грандіозні зміни – двоє дітей зараз проходять медичне обстеження для того щоб повернутися до загальноосвітньої школи із допоміжної школи-інтернату.

Хочеться сподіватись, що для всіх них, незалежно від віку та навчального закладу цей навчальний рік буде успішним і кожен зможе досягти своєї мети.