http://rights.martin-club.org.index.php?id=1280929277

Донецьк виступив проти насильства

04.08.10 | Портал неполітичних новин NGO.donetsk.ua | ngo.donetsk.ua
2 серпня в Донецьку стартувала суспільно-інформаційна кампанія, спрямована на об’єднання понад 200 000 людей по всій країні для публічного протесту щодо всіх форм насильства в сім’ї. Напередодні, 1 серпня в Києві вуличний захід зібрав понад 1 000 небайдужих українців та українок. Керівництво Представництва Європейського Союзу в Україні та Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту вітали початок кампанії.


«Донецька область потребує проведення подібних широкомасштабних кампаній, спрямованих проти насильства, тому що протягом останніх декількох років ми спостерігаємо збільшення кількості людей, що звернулися з приводу насильства. І якщо раніше ми говорили тільки про фізичні форми насильства, то зараз статистичні дані говорять про економічне насильство. Ми не говоримо, що насильство направлено тільки на жінок, є факти, коли у відношенні чоловіків і дітей здійснюються протиправні дії. Ми говоримо, що такі медіа-кампанії потрібні, і відрадно, що представники Євросоюзу підтримують ці ініціативи. Чим більше ми будемо знати про свої права, тим більше буде можливості використовувати їх», - зазначила Наталя Костенко, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та гендерної рівності Донецької міської адміністрації.

Всеукраїнську кампанію «Я проти насильства!» Також підтримують зірки українського шоу-бізнесу та громадські діячі: групи С.К.А.Й та Esthetic Education, Діля, Кіше, Lilu і Влада Прокаєва.

Такий гучний старт буде надалі продовжений рекламною кампанією на білбордах і в Інтернеті, а також підтримано вуличними акціями. Волонтери візьмуть участь у національних фестивалях, будуть працювати на пляжах і вулицях великих міст для пропаганди носіння символу опору - браслета малинового кольору зі словами «Я проти насильства!».


Кампанія «Я проти насильства!» буде проходити протягом серпня одночасно в 5 містах України та включатиме зовнішню рекламу, розповсюдження браслетів на вулицях, курортах та розважальних закладах, події для ЗМІ, буклети для жертв насильства, інформаційні акції в Інтернеті. Сайт кампанії: www.vsirivni.com.ua

Мета кампанії: змінення стереотипів в українському суспільстві, підвищення обізнаності громадян щодо прав жінок і дітей в Україні, формування громадської думки, що насильство в сім`ї недопустиме.