http://rights.martin-club.org.index.php?id=1279888001

Президент підписав закон про надання житла дітям-сиротам

23.07.10 | КорреспонденT.net | korrespondent.net
Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа" (N 2394-VI).

Про це повідомляє офіційний сайт голови держави.

Відповідно до закону, органи місцевого самоврядування зобов’язані ставити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що досягли 16-річного віку, на облік як громадян, що потребують покращення житлових умов. При цьому на такому обліку ці особи можуть знаходитись до моменту всиновлення, а також до моменту влаштування у відповідних закладах.

Крім того, діти-інваліди з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, досягнувши повноліття, мають право на позачергове отримання житла та матеріальн допомогу на його облаштування у випадку, якщо за висновком медико-соціальної експертизи їх буде визнано не спроможними вести самостіний спосіб життя.

Як повідомлялося раніше, 1 липня 2010 року цей закон було прийнято Верховною Радою України. Відповідний законопроект було зареєстровано в парламенті 29 січня 2009 року урядом Юлії Тимошенко та прийнято в першому читанні 21 жовтня того ж року.

коментарі

новий коментар