http://rights.martin-club.org.index.php?id=1268312709

Африканський проект українських екс-безпритульних

11.03.10
Вихованці "Республіки "Пілігрим" серйозно надихнулися розповіддю пастора Генадія про його поїздку до Кенії. На засідання уряду республіки було винесене питання щодо того, як можуть колишні безпритульні українські діти допомогти своїм кенійським соплемінникам?

Пастор Генадій Мохненко розповів пастві про те, як глибоко розчулили його злиденні та голодні малі безпритульні на вулицях Кенії. Пілігрими теж не залишилися байдужими та почали ставити багато різних запитань. Як влаштовані кенійські притулки? Хто їм допомагає? Приголомшені почутим та побаченим, діти відчули, що частково долі африканських безпритульних чимось схожі на їхні власні.

На позачерговому засіданні уряду найважливішим запитанням порядку денного стала конкретна допомога африканським безпритульним з боку держави колишніх безпритульних "Республіка "Пілігрим".

Валера Глушець, президент «Республіки «Пілігрим»: «Члени нашого уряду отримали в подарунок браслети, які пастор привіз з Африки. Ми вирішили, що це буде такий символ зв’язку з кенійськими підлітками. Адже вони такі ж самі, як і ми! Кожного разу, коли ми будемо дивитися на цей браслет, будемо згадувати цих хлопців та дівчат, молитися за них..."

Діти прийняли рішення відкрити представницький пункт своєї держави, де завжди будуть у наявності фото, новини республіки. Також там буде стояти спеціальний ящик для пожертв африканським дітям. Перша мета проекту - зібрати кошти на придбання велосипеду для дітей з кенійських притулків. В планах - подарувати двуколісні подарки двом притулкам - "Оазис надії" в Кіталі та притулку Галгал.

За словами Тетяни Карпухіної, виконавчого директора ЦДР "Республіка "Пілігрим", вона була приємно здивована рішенням дітей, адже у пілігримів і в самих на весь притулок немає жодного цілого велосипеду: "Ми побачили, що наші діти здатні співчувати, що вони не уражені духом споживання, не зациклені на власних потребах, здатні співчувати іншим".

З’явилася також ідея створювати вироби власними руками, та продавати їх з метою збору коштів на підтримку партнерських притулків у Кенії.

коментарі

новий коментар