http://rights.martin-club.org.index.php?id=1303211740

На Львівщині 12-річна школярка народила від ґвалтівника (ВIДЕО)

19.04.11 | Закарпатськi новини, ТСН | www.clipnews.info


Породілля вважає, що народила від ґвалтівника, проте існує ще версія, що завагітніла вона від батька своєї подруги.

12-річна школярка народила дитину, проте не знає, хто є батьком. Вона вважає, що народила від одного з трьох ґвалтівників, які зґвалтували її влітку.

Мешканка села Сороки Пустомитівського району, що на Львівщині, днями народила абсолютно здорову дівчинку.



Дитинка з’явилася на світ у Львові, а зараз молода мама разом з дитиною знаходяться в Пустомитівській райлікарні, поки її батьки роблять ремонт у будинку. Те, що донька вагітна, мама з вітчимом навіть не підозрювали.



Як розповідає дівчина, це сталося в серпні. В той нещасливий вечір вона поверталася додому з дискотеки в місцевому клубі. Раптом з кущів до неї підскочили троє невідомих, вдарили чимось по голові, а далі вона нічого не пам’ятає. Коли повернулася додому, батькам нічого не сказала. До сьомого місяця вагітності ходила до школи.



"Спочатку мене дуже нудило, погано себе почувала, а потім почав рости живіт. Я зрозуміла, що вагітна, але мамі зізнатися боялася. А коли живіт стало видно, довелося все розповісти. Мама повезла мене на УЗД. Там лікар сказав, що доведеться народжувати. Я дуже злякалася", - розповіла дівчина.



Дівчина народила природним способом, трохи більше ніж за три години, розповівів заввідділенням патології вагітності Львівської обласної клінічної лікарні Віра Паєнок.



За її словами, дівчинка народилася здоровою - з вагою 2150 грамів і зростом 48 сантиметрів.



Відзначимо. 36-річна мама породіллі ніде не працює. Крім того, їй і самій народжувати через місяць. Вітчим час від часу перебивається сезонними заробітками в селі.

У селі наразі щосили обговорюють історію зі зґвалтуванням. Намагаються визначити, хто ж міг таке зробити з малолітньою дитиною. Версії різні. Кажуть навіть, що дівчинка могла придумати про трьох ґвалтівників, а сама завагітніла від батька однієї зі своїх подруг. Але у всьому цьому належить розібратися слідству.



У Пустомитівському райвідділі міліції повідомили, що поки до них із заявою про згвалтування ніхто не звертався. Але цей факт вже не приховаєш. Зараз проводять перевірку.



"Найстрашніше в цій історії те, що про НП знали і в школі, і всі селяни. Але чомусь мовчали. Зараз будемо проводити розслідування і шукати батька цієї дитини", - розповіла заступник начальника обласної служби у справах дітей Людмила Гладка.



Те, що це зґвалтування - однозначно, вважають соціальні працівники. Адже в 12 років дівчинка ще не розуміє, що з нею роблять. Тому ґвалтівник повинен відповісти за законом. А подати заяву про зґвалтування не пізно і після закінчення дев’яти місяців.



А поки міліція з’ясовує, хто винен у трагедії, мама-школярка доглядає за дитиною. Насильно відібрати немовляти у дівчинки не можуть. Але оскільки вона неповнолітня, то опікунство оформлять на бабусю і дідуся.

comments

new comment